Nieuws

Honda presenteert Civic Tourer Concept

Honda presenteert Civic Tourer Concept

Hoewel Honda met de nieuwe Civic zeker een gedegen product in de markt heeft gezet, blijven de verkopen achter bij de concurrentie. Grote rol hierin speelt het gemis van een stationwagen, maar daar komt verandering in!

Honda geeft op de Autosalon van Genève alvast een preview van een toekomstige stationwagen op basis van de huidige Civic. Alhoewel preview, de gepresenteerde Tourer Concept zal vermoedelijk redelijk ongewijzigd in productie gaan. Denk de overdadige verlichting, het forse lichtmetaal en de dubbele uitlaat weg en je hebt de Civic Tourer in productietrim.

Civic Aerodeck
De Civic Tourer past geheel in de lijn van zijn voorganger, de Civic Aerodeck uit 1998. Een model die we nog herinneren vanwege zijn enigszins gewaagde vormgeving. Ook de nieuwe generatie van de additioneel ruimte Civic betreft geen dertien-in-een-dozijn model. Dit is vooral te danken aan het slanke achtersteven en de brede lichtbalk welke de stationwagen een dynamische uitstraling geeft wat prima pas bij de Civic.

Najaar bij de dealer
Het motorenpalet van de Civic Tourer is uiteraard nog niet bevestigd, maar reken op een viertal aandrijflijnen wanneer het model komende herfst in productie gaat. Twee benzinevarianten, een 1.4 met 100 pk en een 1.8 met 142 pk, en twee diesels waaronder de gloednieuwe 1.6 i-DTEC met 120 pk en de bekende 2.0 i-DTEC met 150 pk. Meer informatie volgt tijdens zijn marktintroductie later dit jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Honda presenteert Civic Tourer Concept
Honda presenteert Civic Tourer Concept
Honda presenteert Civic Tourer Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken