Nieuws

Eerste Hyundai ix35 op waterstof rolt van de band

Eerste Hyundai ix35 op waterstof rolt van de band

De eerste Hyundai ix35 FCEV is vandaag van de productieband afgerold. De auto op waterstof, die overigens geboren wordt als gewone ix35, is de eerste productie-auto ter wereld met deze extreemschone techniek aan boord.

Na de zomer van 2013 zullen de eerste Nederlandse bedrijven, gemeentes en overheden gebruik kunnen maken van de Hyundai ix35 FCEV, wat staat voor Fuel Cell Electric Vehicle. De eerste serie van zeventien Hyundai’s ix35 met een brandstofcel is bestemd voor zakelijk gebruikers in de Deense hoofdstad. De gemeente Kopenhagen is een van de meest milieuvriendelijke steden ter wereld. Kopenhagen streeft er naar om in 2025 geen uitstoot van koolstoffen meer te hebben. In de toekomst worden daarom nog meer Hyundai ix35 FCEV geleverd. Ook de Zweedse stad Skåne krijgt per direct de beschikking over enkele Hyundai brandstofcelauto’s.

Na 2015
Met meer dan 2 miljoen testkilometers over de hele wereld kan Hyundai zeggen dat de FCEV ongeveer dezelfde prestaties levert als de benzineversie. De ix35 FCEV heeft een actieradius van maar liefst 600 kilometer. En met alleen de uitstoot van water is deze veel beter voor het milieu. Nederland moet echter nog even geduld om niet meer dan waterdamp uit te stoten met een Hyundai; pas na 2015 wordt de ix35 FCEV voor ons gemaakt. Dit doet Hyundai omdat de kosten voor het produceren van een waterstoftank nu nog te hoog zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste Hyundai ix35 op waterstof rolt van de band
Redactie
Door Redactie

Zoeken