Nieuws

Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland

Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland

Dacia vernieuwt en breidt haar modellengamma in mum van tijd uit. Na de Lodgy, Dokker en de tweede generatie van de Sandero en Sandero Stepway staat de volgende nieuwe Dacia al weer te trappelen om het podium te betreden, de Logan MCV. De auto zal in juni bij de Nederlandse dealers te vinden zijn.

Toen de Dacia in 2006 de Logan MCV lanceerde was het model vrijwel meteen een hit. Het model oogde weliswaar wat primitief en weinig opwindend, maar zoveel ruimte per uitgegeven euro, dat konden veel mensen niet weerstaan. Om precies te zijn 340.000, een gigantisch aantal voor het relatief kleine merk Dacia. Mede dankzij de Logan en Logan MCV is Dacia inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken automerk. Ondertussen werd Dacia professioneler en groeide het modellenaanbod stevig, met als nieuwelingen de Lodgy en Dokker, beide auto’s die nog meer ruimte bieden dan de Logan MCV tegen nog steeds aantrekkelijke prijzen. En dat heeft de Logan MCV op sommige markten waaronder Nederland een beetje overbodig gemaakt. De importeur van Dacia in ons land, Renault Nederland, weet zodoende nog niet of ze de nieuwe Logan MCV gaan voeren.

Lange latten
Net als z’n voorganger – en eigenlijk bij alle Dacia´s – draait het bij de nieuwe Logan MCV vooral om het bieden van zoveel mogelijk binnenruimte. Van bumper tot bumper meet de auto 4,49 meter, slechts twee centimeter langer dan voorheen, maar dat zat een grotere bagageruimte niet in de weg. Normaliter meet die van de nieuwe Logan MCV een stevige 573 liter, wat uit te breiden is naar een gigantische … liter bij het neerklappen van de achterste rugleuningen (40/60). Leg je ook de voorste passagiersstoel plat, dan kan de MCV voorwerpen met een lengte van maximaal 2,7 meter vervoeren. Voor kleinere spullen (portemonnees, mobiele telefoons, zakje drop, et cetera) zijn er verspreid in het interieur opbergvakjes te vinden met een totale opslagcapaciteit van 16 liter.

Moderne uitrusting
Wie al eens in de nieuwe Sandero heeft gezeten zal zich meteen vertrouwd voelen in de nieuwe Logan MCV. Dacia zegt veel aandacht te hebben besteed aan de ergonomie in de auto, alsook het materiaalgebruik. Dat zou voortaan van deze tijd zijn. Ook qua luxe en accessoires komt de Logan MCV goed mee met de tijd. Een goed voorbeeld daarvan is Media Nav, het nieuwe multimediasysteem van Renault-Dacia met 7 inch aanraakscherm voorzien van Bluetooth- en AUX-connectiviteit en navigatie. Verder beschikt de auto, afhankelijk van de uitvoering dan wel optioneel, over een Plug&Play-radio/CD/MP3-speler, cruise controle en parkeersensoren. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen (airbags, IsoFix-aansluitingen voor kinderzitjes) en stuurbekrachtiging. Airco is niet inbegrepen bij de basisversie(s).

3-cilinder
Dacia levert de Logan MCV met vier motoren, twee die op benzine rijden en evenveel diesels. Van de benzineversies wordt waarschijnlijk alleen de 0.9 liter 3-driecilinderturbo naar Nederland gevoerd omdat deze zuiniger en schoner is, en daardoor hoogstwaarschijnlijk goedkoper zal zijn dan de andere benzine, een atmosferische 1.2 meter 75 pk. De 0.9 TCe, die we reeds kennen in de Clio en Sandero, levert 90 pk en weet op papier een gemiddeld verbruik van 5,0 l/100 km te halen. De CO2-uitstoot ligt op 116 g/km.
De 1.5 dCi-diesel komt er in twee configuraties, met 75 en 95 pk. Beide noteren een gemiddeld verbruik van slechts 3,8 l/100 km bij een uitstoot van 99 g/km, mede dankzij de Eco Mode-functie waarmee zuinig rijden wordt gestimuleerd.

Na de zomer
De nieuwe Dacia Logan MCV debuteerde op de Autosalon van Genève, vergezelt door de Duster Avonture1. Uiteraard staan ook de nieuwe Sandero, Stepway en Logan Sedan op de beursstand van Dacia in Zwitserland. .

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland
Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland
Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland
Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland
Redactie
Door Redactie

Zoeken