Nieuws

Eerste details Volkswagen Golf Plug-in Hybrid

Eerste details Volkswagen Golf Plug-in Hybrid

Gelijktijdig met het publieksdebuut van de Audi A3 e-tron zal ook Volkswagen z’n technische broer, de Golf Plug-in Hybrid onthullen. Een leasetopper in de dop.

We werden nogal overrompeld door de specificaties van de Audi A3 e-tron. Een gecombineerd vermogen van liefst 204 pk, een koppel van 350 Nm en een topsnelheid van 222 km/h. En ook de bekende sprinttijd van nul naar honderd in 7,6 seconden is ronduit vlot te noemen. Ondanks de pittige cijfers schommelt het gemiddelde verbruik rond de 1,5 l/100 km, waarmee het bijbehorende 7% bijtelingslabel lonkt. Een knap staaltje techniek die moederbedrijf Volkswagen natuurlijk niet alleen aan Audi voorbehouden laat. Nee, ook de immer populaire Golf kan een dergelijke aandrijflijn gebruiken om een vuist te maken naar de concurrentie. Volkswagen noemt hem de Golf Plug-in Hybrid.

Genève
Wanneer de Volkswagen Golf Plug-in Hybrid exact bij de dealers verschijnt is nog onduidelijk, wel weten we dat de energiezuinige Golf te zien is in Genève. Meer informatie over de middenklasser verwachten we dan ook op de beursvloer te ontvangen, waar tevens de volledig elektrische e-Golf zal schitteren. Het worden zuinige tijden bij Volkwagen!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste details Volkswagen Golf Plug-in Hybrid
Redactie
Door Redactie

Zoeken