Nieuws

Volkswagen e-Golf medio 2014 te koop

Volkswagen e-Golf medio 2014 te koop

Ook Volkswagen richt zich op de markt van het netstroom en schuift de e-Golf als troef naar voren. Medio 2014 staat de Duitser bij de dealer en moet hij de concurrentie aangaan met de Nissan Leaf.

De technische beperkingen daargelaten, de Nissan Leaf zien we met z’n aparte uiterlijk nu niet bepaald een schoonheidswedstrijd winnen. De Volkswagen e-Golf wint dan weer niet de originaliteitsprijs, maar ziet er tenminste wel uit als een… Golf. Hooguit de bumpers wijken iets af ten gunste van de stroomlijn. Nu zal voor liefhebbers van elektrisch rijden het uiterlijk van de auto niet cruciaal zijn, het weegt ongetwijfeld mee in de uiteindelijke keus. En we voelen aan dat de Golf dan het voordeel heeft.

Drie spaarmodi
Qua kunnen doen de Leaf en de e-Golf niet veel voor elkaar onder. Volkswagen geeft een vermogen van 115 pk en koppel van 270 Nm op. Accelereren naar 100 km/h duurt 10,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 140 km/h, mits de auto in Normal-mode staat. Indien Eco is geselecteerd gaat de e-Golf niet sneller dan 120 km/h en als de auto in Range staat houdt de elektrische pret bij 95 km/h al op. In de laatste modus worden ook de radio en airco op zwart gezet om nog meer energie te besparen.

190 km
Op volle accu’s zou de e-Golf 190 kilometer ver kunnen komen. En dat is even slikken in vergelijk met de 275 kilometer die eerder werd rondbazuint. Bovendien is dit een (theoretische) actieradius die enkel te halen is onder ideale omstandigheden. Zijn de lithium-ion batterijen leeg, dan volstaat het steken van de stekker in het stopcontact om ze weer op te laden. Met de gelijkstroom-snellader is de e-Golf in een half uur tot maximaal 80% geladen. Steek je de stekker in het reguliere stopcontact dan is de accu volledig opgeladen na 5 tot 7 uur, afhankelijk van het stroomnetwerk.

Eco-instrumentarium
Op een special instrumentarium na, waarmee de aandrijflijn in de gaten te houden is, wijkt de e-Golf ook binnenin niet af van bijvoorbeeld een Golf 1.6 TDI. En door de accu’s in de middentunnel en onder de achterbank te plaatsten is er nauwelijks aan binnenruimte verloren gegaan. Het verlies van de bagageruimte is beperkt gebleven tot 35 liter en heeft alsnog een toereikend totaalvolume van 330 liter. Wel maakt de aandrijflijn de e-Golf een stuk zwaarder dan de doorsnee Golf 7, namelijk 250 kilogram. Volkswagen belooft echter dat dit extra gewicht onder normale rijomstandigheden niet te merken is.

De marktintroductie van de elektrische Golf zal nog voor de zomer van 2014 plaatsvinden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen e-Golf medio 2014 te koop
Volkswagen e-Golf medio 2014 te koop
Volkswagen e-Golf medio 2014 te koop
Volkswagen e-Golf medio 2014 te koop
Volkswagen e-Golf medio 2014 te koop
Volkswagen e-Golf medio 2014 te koop
Redactie
Door Redactie

Zoeken