Nieuws

Qoros onthult 3 Cross Hybrid en 3 Estate

Qoros onthult 3 Cross Hybrid en 3 Estate

Qoros noemt het nog conceptcars, maar de twee carrosserievarianten op basis van de Qoros 3 hebben absoluut toekomstperspectief. Sterker nog, de 3 Cross Hybrid en 3 Estate zijn naar onze mening onmisbare toevoegingen aan het gamma van het gloednieuwe Chinese merk.

Qoros gebruikt de Autosalon van Genève 2013 als podium voor de presentatie van haar merk. Naast de reeds gepresenteerde Qoros 3, tot vandaag als GQ3 door het leven gegaan, laat Qoros ook een hatchback/crossover en een stationwagon zien. Beide modellen borduren duidelijk voort op het goed uitgedachte designthema van de Chinezen die daarvoor tal van Europese ontwerpers hebben aangetrokken.

Qoros 3 Cross Hybrid Concept
Met de 3 Cross Hybrid Concept heeft Qoros wat ons betreft een schot in de roos. In Europa zijn niet alleen hatchbacks nog altijd zeer populair, maar stijgen ook crossovers steeds hoger in de verkooplijsten. Zodoende is deze combinatie van een hatchback en een crossover een gouden combinatie. Maar er is meer. De 3 Cross Hybrid Concept is ook een hybride. Onder de motorkap is een 1.2 liter driecilinder benzinemotor gemonteerd welke kan worden ondersteund door een elektromotor bij de achterwielen en een tweede elektromotor, de Integrated Starter Generator, tussen de brandstofmotor en de transmissie. Dankzij een control-unit bepaalt de software of alleen de benzinemotor in werking is (voorwielaandrijving) of dat ook de elektromotor assisteert (vierwielaandrijving).

Qoros 3 Estate Concept
De focus van Qoros op de Europese markt wordt met de presentatie van deze 3 Estate Concept nog wel het meest benadrukt. Gebaseerd op hetzelfde platform als de 3 Sedan en 3 Cross Hybrid Concept is de stationwagon zelfs specifiek voor Europa ontworpen. Details over de laadruimte wil Qoros nog niet kwijt, maar als we het model zo zien moet het daarmee wel goed zitten.

2014
Men zegt het nog niet met al teveel woorden, maar als we goed tussen de regels doorlezen komen zowel de 3 Cross Hybrid alsook de 3 Estate Concept volgend jaar op de markt. De productie ervan zal plaatsvinden in het Chinese Changshu, maar met ondersteuning van tal van gerespecteerde leveranciers en Europese zwaargewichten uit de auto-industrie. Daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Qoros onthult 3 Cross Hybrid en 3 Estate
Qoros onthult 3 Cross Hybrid en 3 Estate
Qoros onthult 3 Cross Hybrid en 3 Estate
Qoros onthult 3 Cross Hybrid en 3 Estate
Qoros onthult 3 Cross Hybrid en 3 Estate
Redactie
Door Redactie

Zoeken