Nieuws

Zo wordt de Audi Q2

Zo wordt de Audi Q2

‘Audi’s lijken teveel op elkaar’, het is veel gehoorde kritiek op de hedendaagse modellen uit Ingolstadt. Onlangs liet Audi weten in de toekomst meer onderscheid aan te brengen, te beginnen met de op stapel staande Q2 waarvan de in Parijs getoonde Crosslane Concept een voorbode is. Sterker nog, die conceptcar ís de nieuwe Audi Q2!

Om meer zichtbare differentiatie tussen Audi’s te creëren heeft het merk de AQR-filosofie in het leven geroepen. AQR is een acroniem waarbij de A staat voor de sedans en hatchbacks, Q voor de SUV’s, crossovers en allroad-modellen en de R voor de sportauto’s van Audi. De nieuwe generatie Q-modellen bijt het spits af van Audi’s nieuw ingeslagen designfilosofie. Allen worden zoal gekenmerkt door een robuuster uiterlijk, potige details zoals een krachtige, geaccentueerde grille en bijvoorbeeld ook aangezette zijkirts en stoere, het liefst grote wielen.

Scherpe randjes
Met de vorig jaar in Parijs tentoongestelde Crosslane Concept gaf Audi een voorbode van hoe de specifieke designstijl van diens toekomstige Q-modellen eruit gaat zien. Maar eigenlijk was de Crosslane meer dan een algemeen voorproefje, in het bijzonder dat van de op stapel staande Q2. De Crosslane is de Audi Q2, maar dan zonder de scherpe randjes die wel erg gelikte studiemodellen zo typeren. Zo zullen de louvres in de motorkamp het niet overleven op weg naar het productiestadium, en ook de wel erg dun gesneden koplampunits en spiegelskappen zijn anno 2013 nog te gedramatiseerd. Op onze illustratie hebben wij die elementen meer productieklaar gemaakt.

2015
De nieuwe Audi Q2 – die vanzelfsprekend onder de Q3 wordt gepositioneerd – verwachten we overigens in 2014, met een lancering in het jaar daarop. Uitgaande van de buitenmaten van de Crosslane Concept is hij zo’n 20 centimeter korter dan de Q3. De wielbasis is met iets meer dan 2,5 meter slechts enkele centimeters korter. De binnenruimte zal zo mogelijk niet veel verschillen van de Q3, ware het niet dat het dak van de Q2 lager ligt. Bovendien kent de Q2 slechts twee portieren waardoor hij meer neigt naar lifestyle-achtige crossovers zoals de MINI Paceman en Range Rover Evoque Coupé dan de praktische vijfdeurs carrosserievarianten van deze concurrerende modellen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken