Nieuws

McLaren P1 opent z’n deuren

McLaren P1 opent z’n deuren

In aanloop naar de onthulling van het productiemodel geeft McLaren steeds een beetje meer vrij van de P1. Het laatste nieuws is een kijkje in het interieur van de Britse hypercar.

Zo uitgelaten het exterieur, zo kil oogt het interieur van de McLaren P1 zoals hij in productie gaat. Voor de eerste keer worden de richting de hemel scharnierende portieren van de super-McLaren geopend, en het lijkt alsof in de cockpit alleen het broodnodige om hard te gaan aanwezig is. En veel carbon, leder en alcantara. Dat ook.

Digitaal instrumentarium
De toekomstige bestuurder en enige naaste passagier zitten strak ingeklemd in zwaar geprofileerde sportstoelen die – want niet zichtbaar – slechts beperkt verstelbaar lijken te zijn. In een supercar als de P1 moet je immers meteen perfect zitten. Bovendien zullen allerhande elektromotortjes het gewicht van de auto alleen maar doen toenemen.
De deels lederen, deels met alcantara beklede kuipjes worden gescheiden door een ogenschijnlijk druppelvormige middenconsole met daarin een zeer groot scherm en daarop een beperkt aantal (draai)knoppen. Ook recht voor de berijder prijkt een groot scherm dat geheel uit pixels bestaat. Al eerder gaf McLaren ons een blik op dat display dat onder meer de snelheidsmeter en toerenteller weergeeft, alsook de optimale sckakelmomenten. Een laptimer verwachten we ook, maar dat is nog slechts een vermoeden. Begin maart, tijdens de Autosalon van Genève, krijgen we het te weten. Dan trekt McLaren namelijk officieel het doek van de P1 zoals hij voor stervelingen te koop zal zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
McLaren P1 opent z’n deuren
McLaren P1 opent z’n deuren
Redactie
Door Redactie

Zoeken