Nieuws

Citroën DS3 e-HDi heeft weer 14% bijtelling

Citroën DS3 e-HDi heeft weer 14% bijtelling

Door het aanscherpen van de CO2-grenzen per 1 januari 2013 was hij het kwijt, maar voortaan is de DS3 e-HDi er weer met 14% bijtelling. Citroën heeft de uitstoot van het model verlaagd.

Door kleine tweaks aan de gerobotiseerde versnellingsbak heeft Citroën de gemiddelde CO2-uitstoot van de DS3 e-HDi 90 terug weten te dringen tot 88 gram per kilometer. En alle inspanningen zijn niet voor niets geweest, want nu valt het milieuvriendelijke model weer in de gewilde bijtellingsklasse van 14%. De rest van de aandrijflijn blijft bij het oude. De 1.6-dieselmotor levert 92 pk en weet de DS3 in 11,3 seconden naar de 100 km/h te brengen. De topsnelheid ligt op 182 km/h.

Prijzen
De DS3 e-HDi 90 is verkrijgbaar als So Chic en als Business-uitvoering. Gezien het aantrekkelijke bijtellingsverhaal lichten we de Business even uit. Die biedt standaard onder andere het eMyWay navigatiesysteem met kleurenscherm, automatische airconditioning, parkeersensoren achter en een regen- en lichtsensor. De prijs van de DS3 e-HDi Business begint bij € 19.990,-. Die van de So Chic-uitvoering bedraagt € 20.440,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken