Nieuws

Alfa Romeo 4C

Klaar voor de lancering: Alfa Romeo 4C

We waren al tijden opgewarmd door Alfa Romeo, maar het moment is eindelijk aangebroken. De gloednieuwe Italiaanse sportwagen met middenmotor en twee zitplaatsen is klaar voor zijn marktintroductie op de Autosalon van Genève. Maak kennis met de productierijpe Alfa Romeo 4C!

Klaar voor de lancering: Alfa Romeo 4C

UPDATE 26 februari 2013: Alfa heeft totaalvermogen 4C bekendgemaakt en een eental nieuwe foto´s (waaronder het interieur) vrijgegeven.

We zagen de Italiaanse schone voor het eerst twee jaar geleden op de Autosalon van Genève en werden meteen verliefd. Gelukkig was de reactie bij de overige bezoekers nagenoeg gelijk en kon Alfa Romeo niet anders dan de 4C Concept productierijp maken. En dat is gelukt! Twee jaar lang werkte de Italianen aan de technische verfijning en afstelling van de nieuwe sportwagen, waarbij ook de ingenieurs van Maserati hun kennis deelden. Niet alleen om de sportwagen nog lichtvoetiger en sneller te maken, maar tevens omdat dit bedrijf de productie van de tweezitter uit zal voeren.

240 pk
Achterin de Alfa Romeo doet een doorontwikkelde viercilinder uit de Guilietta QV dienst. Deze 1.750 cc metende viercilinder beschikt over directe brandstofinjectie en continu variabele kleppentiming en wordt daarnaast geholpen door een turbo. Het totaalvermogen van het aluminium blok ligt op 240 pk. Een waarde dat ons onmiddellijk doet watertanden, want Alfa gaf eerder op dat de 4C een pk/gewichtsverhouding heeft van 4 pk/kg. Even omrekenen leert dat de Alfa 4C droog dus nog geen ton op de weegschaal legt, 960 kilogram om precies. Dat is licht, prettig licht! En hoewel Alfa de rest van de specificaties nog onder de pet houdt, is dit genoeg om te weten dat de 4C een watervlugge sportwagen zal zijn.

DNA Race
Overigens wordt de 4C altijd gekoppeld aan de Alfa´s TCT-transmissie. Deze automatische versnellingsbak met dubbele koppeling moet het sportieve gevoel verder verhogen en is te bedienen middels de flippers achter het stuurwiel. Meer technologische noviteiten vinden we bij de herziene Alfa DNA-schakelaar. Dit systeem dat we kennen uit de MiTo en Guilietta kan met een druk op de knop diverse instellingen van de sportwagen aanpassen om desgewenst een sportieve of veilige instelling aan te nemen. In de 4C gaat Alfa Romeo echter een stapje verder met de komst van een Race mode, speciaal ontwikkeld om de ervaring op een circuit naar een hoger plan te brengen.

Terug naar Amerika
Zoals gezegd zal de productieklare Alfa Romeo 4C zijn publieksdebuut beleven op de Autosalon van Genève. De nieuwe telg die geproduceerd zal worden in de Maserati fabriek in Modena zal nog dit jaar te koop zijn en betekent tevens de terugkeer van het merk in Amerika. Het worden spannende tijden voor de Italianen!

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Klaar voor de lancering: Alfa Romeo 4C
Klaar voor de lancering: Alfa Romeo 4C
Klaar voor de lancering: Alfa Romeo 4C
Klaar voor de lancering: Alfa Romeo 4C
Klaar voor de lancering: Alfa Romeo 4C
Klaar voor de lancering: Alfa Romeo 4C
Klaar voor de lancering: Alfa Romeo 4C

Zoeken

Merk- & modeldossiers