Nieuws

Citroën Technospace

Voorproefje nieuwe Citroën C4 Picasso met Technospace

De Citroën Technospace concept, zoals die in Genève de Citroën-stand zal sieren, is een voorproefje van de op stapel staande nieuwe C4 Picasso. Nieuw inderdaad, en dus niet vernieuwd zoals we lange tijd dachten.

Voorproefje nieuwe Citroën C4 Picasso met Technospace
Er ging geruime tijd het verhaal dat de Citroën C4 Picasso een zeer grondige opfrisbeurt zou krijgen. Wel een nieuwe carrosserie, maar met onderhuids veel dezelfde techniek. Dat verhaal lijkt totaal niet te kloppen. Citroën spreekt in haar berichtgeving over deze Technospace concept namelijk over het volledig nieuwe EMP2 (Efficient Modular Platform 2) van de PSA Group. En in dat geval is de C4 Picasso inderdaad een volledig nieuwe auto.

Bijzondere vormgeving
Dat neemt niet weg dat het design zeer herkenbaar is. In grote lijnen is de Technospace vooral een evolutie van de huidige C4 Picasso, maar dan voorzien van kenmerken van de laatste generatie Citroëns. Aan de achterzijde, maar ook van opzij bekeken zien we heel duidelijk stylingkenmerken van de goed ontvangen DS-lijn. De voorzijde blijft even wennen en dat is jammer genoeg niet voorbehouden aan de conceptcar. Hoe we dat weten? Heel simpel, Citroën rijdt al met ongecamoufleerde productiemodellen rond. Zodoende is deze conceptcar een beetje mosterd na de maaltijd.

Loze uitspraken
Veel informatie willen de Fransen ons op dit moment overigens nog niet geven. Naast het nieuwe platform wil men kwijt dat de CO2-uitstoot van de meest zuinige variant op 98 g/km is vastgesteld, dat er een HD touchscreen van 12 inch wordt gemonteerd en dat de Technospace, ondanks zijn volgens Citroën compacte afmetingen, een nieuwe standaard zet op het gebied van interieurruimte. De opgegeven 537 liter bagageruimte is inderdaad vrij fors, maar verder zijn het puur uitspraken die we eerst willen ervaren, en daarna pas geloven. We hopen in Genève meer informatie te kunnen achterhalen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Voorproefje nieuwe Citroën C4 Picasso met Technospace
Voorproefje nieuwe Citroën C4 Picasso met Technospace

Zoeken

Merk- & modeldossiers