Nieuws

Volkswagen plakt prijs op Golf R Cabrio

Volkswagen plakt prijs op Golf R Cabrio

De Volkswagen Golf Cabriolet, die de Golf VI als basis heeft, is nu twee jaar op de markt. In dat geval komt de R-versie niet bijster laat. Echter het feit dat de Golf R Cabrio zich begin 2011 al liet zien en we reeds gewend zijn aan de Golf VII mag het model gerust een laatbloeier genoemd worden.

Laat betekent overigens niet minder gewenst, want de Volkswagen Golf R Cabrio is misschien wel de smakelijkste Golf tot nu toe. Allereerst natuurlijk vanwege die stoffen cabriokap die in slechts 9 seconden open kan zodat je de zon op de huid kan voelen branden. Ten tweede vanwege de potente aandrijflijn, een 2.0 liter TSI met 265 pk, standaard gekoppeld aan een DSG-automaat met zeven verzetten. Daar trek je niet je haren mee uit je hoofd, maar krachtig en daarmee snel is -ie zeker. Van 0 naar 100 km/h accelereren duurt niet langer dan 6,4 seconden en de topsnelheid reikt tot 250 km/h.

Blits
Kenners zullen al in de smiezen hebben dat de Golf R Cabrio niet exact dezelfde aandrijflijn heeft als de gesloten Golf R. Die heeft immers 270 pk en 4Motion-vierwielaandrijving. Volkswagen heeft voor de Golf R Cabrio de aandrijflijn van de Scirocco R gebruikt. Ook die laat zijn paardenkrachten los over de voorwielen, en dat zonder mechanisch sper. In plaats daarvan monteert Volkswagen het reeds bekende XDS-systeem tussen de voorste wielen. Zodra dat nodig is verdeelt deze elektronische verdeler de krachten tussen het linker- en het rechterwiel.

Prijs
Verder is iedere Golf R Cabrio in ieder geval voorzien van 18 inch "Talladega" lichtmetalen velgen, een 25 mm verlaagd onderstel met R-ophanging en natuurlijk de specifieke bumpers waarmee je de blits maakt. Ook komt de snelle cabriolet standaard met Bi-Xenon-koplampen met bochtverlichting, meerdere R-logo’s, zwart gekleurde remklauwen, lederen sportstoelen, een 3-spaaks sportstuur, aluminium inlegstukken, alu-pedalen, Radio RCD 310, automatische airco en speciale vloermatten. Wat dit alles kost? Voor € 56.290,- is het de uwe. Optioneel is er bijvoorbeeld adaptieve demping beschikbaar met de voorgeprogrammeerde rijmodi Sport-, Normal- en Comfort.

De nieuwe Volkswagen Golf R Cabrio staat vanaf komende lente bij de dealer.

 

 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen plakt prijs op Golf R Cabrio
Volkswagen plakt prijs op Golf R Cabrio
Volkswagen plakt prijs op Golf R Cabrio
Volkswagen plakt prijs op Golf R Cabrio
Redactie
Door Redactie

Zoeken