Nieuws

Subaru Viziv: volwaardige crossover

Subaru Viziv: volwaardige crossover

Subaru wil zich steviger mengen in het populaire crossoversegment. Dat was al te merken toen de XV werd gepresenteerd en ook de Forester in het nieuw werd gestoken, en nu opnieuw, nu het Japanse merk een teaser heeft verspreidt van de Viziv Concept, een volwaardige crossover die debuteert in Genève.

Subaru is van origine een 4x4-merk. Lange tijd heeft het daarmee memorabele successen behaald, maar tegenwoordig worden dergelijke, avontuurlijke modellen veelal met scheve ogen aangekeken; ze zouden vervuilend zijn. Kolder natuurlijk (al zijn ze relatief gezien inderdaad minder schoon) maar Subaru besloot daarop het toch over een andere boeg te gooien. Subaru stapte uit het WRC, bouwt de snelle Impreza WRX-modellen nog wel, maar geeft er minder ruchtbaarheid aan, de XV kwam, en ook de ooit primitieve Forester werd in z’n nieuwe gedaante meer gesneden op dat wat nog wel geaccepteerd is, de crossover. Echter een volwaardige crossover is Subaru’s beroemdste AWD-model er niet van geworden. Daar is de Viziv voor. Vooralsnog een concept.

Nieuwe designtaal
Maar de Viziv is meer dan de toekomstige crossover van Subaru. Hij geeft tevens de nieuwe designrichting van het merk aan. De teaser verklapt al een beetje waar het naartoe gaat. En zo ingeschat lijkt het een evolutie op de ontwerptaal die Subaru inzette met deAdvanced Tourer Concept. Rond is definitief passé bij Subaru. Meer informatie gedurende de Autosalon van Genève 2013 waar de Viziz Concept zijn première beleeft.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken