Nieuws

Opel Adam Rocks concept

Opel Adam Rocks Concept mixt mini-crossover en cabriolet

Een crossover en een cabriolet, dat is een nog weinig geziene combinatie. Opel lijkt met de Adam Rocks Concept een gooi te doen naar een dergelijk model. In Genève presenteren de Duitsers deze voor zijn segment gloednieuwe combinatie.

Opel Adam Rocks Concept mixt mini-crossover en cabriolet

De Adam is door ons met open armen ontvangen. De benjamin van Opel is hip, rijdt leuk en is vergaand te personaliseren. Kortom, een frisse wind voor en door het merk. Met de Adam Rocks Concept laat Opel bovendien zien out-of-the-box te denken. Want een crossover in dit segment is nog niet eerder vertoond, maar in combinatie met een cabriolet is het al helemaal bijzonder.

Vraagtekens
Het studiemodel roept direct ook vragen op. Want is dit een voorbode van de op stapel staande Adam cabriolet? Zo ja, dan is het eigenlijk puur een Adam met een heel groot open dak, want zo ver als de kap bij de Fiat 500C en Citroën DS3 Cabrio open kan, lukt bij de Adam niet. Daarnaast zijn we heel benieuwd wat Opel precies met het crossover-element van de Adam Rocks wil. Komt die er als afzonderlijk model met opgeruigde bumpers en iets vergrootte bodemvrijheid zoals te zien is op deze Rocks? En komt er dan nog een afzonderlijke ´cabriolet´? Of vormt deze Rocks juist de cabrio en crossover in één? 

Voorbode van meer
Malcolm Ward, Opel´s Lead Design Director laat in ieder geval weten dat de Adam Rocks laat zien hoe je je kunt onderscheiden van de massa. Volgens hem is de Adam Rocks slechts één mogelijkheid om dat te doen en zullen er nog meerdere volgen. Daarmee is het overigens niet gezegd dat die ook allemaal bij de dealers zullen komen te staan. Maar als wij het zo in kunnen schatten maakt deze Adam Rocks wel heel goede kansen. Crossovers zijn populair en ook weerstand bieden aan de Fiat 500C en Citroën DS3 Cabrio kan geen kwaad.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel Adam Rocks Concept mixt mini-crossover en cabriolet
Opel Adam Rocks Concept mixt mini-crossover en cabriolet

Zoeken

Merk- & modeldossiers