Nieuws

Honda Civic-station staat in Genève als conceptcar

Honda Civic-station staat in Genève als conceptcar

De Honda Civic stationwagon, in z’n laatste gedaante Aerodeck genaamd, keert terug van weggeweest. Begin maart, op de Autosalon van Genève, wordt hij aan pers en publiek voorgesteld.

Om de aankondiging van zijn première luister bij te zetten heeft Honda tevens een nieuwe schets van de Civic wagon concept uitgestuurd. Of het model, net als de laatste generatie, Aerodeck gaat heten is onbekend. In het summiere persbericht gebruikt Honda het woord “wagon”, wat in de regel duidt op de carrosserievariant en niet zozeer de modelnaam. Dan wordt het meestal geschreven met een kapitaal, dus Wagon. We wachten het gewoon af. Zover weg is begin maart immers niet.

1.6-diesel voor CR-V
Genève is tevens de start van de 1.6 liter i-DETC-diesel voor de CR-V. Het nieuw ontwikkelde blok, dat debuteerde in de vijfdeurs Civic, zal vanaf komende herfst in de CR-V met voorwielaandrijving en in combinatie met handbak verkrijgbaar zijn. Specificaties worden pas over een maand bekendgemaakt, echter aannemelijk is dat deze exact overeenkomen met dezelfde motor in de vijfdeurs Civic. In dat model levert de viercilinder dieselmotor 120 pk en 300 Nm aan koppel.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken