Nieuws

Toyota gaat racen met GT86 GT4

Toyota gaat racen met GT86 GT4

Toyota laat geen kans onbenut om de GT86 op de kaart te zetten. Samen met het Engelse GPRM heeft men nu een GT4-racer klaargestoomd om zodoende ook op de circuits vol lof te oogsten.

Toyota heeft de afgelopen tijd heel wat aandacht gekregen voor de GT86. De compacte achterwielaangedreven sportcoupé wordt niet alleen heel goed ontvangen door de internationale pers (ook door ons!), maar oogst ook volop lof bij tuners en uiteraard het publiek. Het nieuws over de GT86 blijft dan ook continue tot ons komen.

Startgrid
Ditmaal haalt de GT86 het nieuws omdat Toyota er samen met GPRM een GT4-versie van heeft weten te bouwen. En daarmee zal men de Europese circuits willen gaan veroveren. Op de startgrid staat de GT86 dan onder meer naast de Aston Martin Vantage, BMW M3, Ford Mustang, Maserati Trofeo, Porsche Cayman en natuurlijk aarstrivaal Nissan met de 370Z.

Dubbele vermogen
Om die concurrentie aan te kunnen is de 2.0 liter viercilinder boxermotor opgeschroefd tot ongeveer 360-400 pk. Pas na de uitgebreide testfase kan men het exacte resultaat bepalen, maar voor nu is het al veelbelovend. Een bodykit, verlaagd onderstel en tal van technische en optische aanpassingen om zowel aan de FIA GT4-eisen alsook algemene circuitwensen te voldoen zijn door GPRM uiteraard met alle kennis en kunde uitgevoerd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota gaat racen met GT86 GT4
Toyota gaat racen met GT86 GT4
Redactie
Door Redactie

Zoeken