Nieuws

Skoda Octavia RS duikt opnieuw op

Skoda Octavia RS duikt opnieuw op

“Aan de Octavia RS wordt ook al gewerkt”. We zagen het onlangs nog zo staan in Skoda’s persbericht over de nieuwe Octavia. Sterker nog, het RS-model is al klaar!

*** Update 14 februari 2013 *** - Opnieuw is de nieuwe Skoda Octavia RS uitgelekt via de car-configurator.

In het verleden hebben we het al vaker meegemaakt: een fabrikant zet de car-configurator van een nog te onthullen model online (waarschijnlijk om te testen) om het daarna onmiddellijk weer te verwijderen om lekkage te voorkomen. Toch blijkt de korte online-duur soms al genoeg om kwaad te geschieden. Het overkomt ook de nieuwe Octavia RS.

Beschaafd
Potente bumpers met daarin veel gaaswerk, brede dorpels, speciale spiegelkappen en grotere wielen, Skoda bewandelt dezelfde weg zoals het dat altijd heeft gedaan bij haar snelste modelvariant. Maar het sportieve RS-repertoire blijft altijd binnen het beschaafde. Ook de best grote achterklepspoiler van de Octavia RS valt niet ordinair uit, zo ook de uitlaatpijpen. De sierstukken zijn serieus bemeten, maar zeker niet over de top. Het is opnieuw de klassieke wolf in schaapskleren.

Golf GTI
Het uiterlijk van de nieuwe Octavia RS mag dan al gelekt zijn, de pijn voor Skoda wordt enigszins verzacht door het nog ontbreken van de technische specificaties. Traditioneel heeft de Octavia RS de motor van de Golf GTI onder de kap, hetzij opgevoerd of licht geknepen. Voor de nieuwe zetten we ons geld zodoende in op de 2.0 liter TFSI uit de Golf 7 GTI (Concept). Of het vermogen van 220 pk en 350 Nm ook overgenomen wordt is nog even afwachten. Binnenkort vast meer.

Halverwege januari gaan we met de nieuwe Skoda Octavia rijden en dat is ruim voor de dealerintroductie tijdens de daaropvolgende lente.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Skoda Octavia RS duikt opnieuw op
Skoda Octavia RS duikt opnieuw op
Skoda Octavia RS duikt opnieuw op
Skoda Octavia RS duikt opnieuw op
Redactie
Door Redactie

Zoeken