Nieuws

Avontuurlijke Volkswagen Touareg Expedition

Avontuurlijke Volkswagen Touareg Expedition

Een Volkswagen Touareg zul je niet snel in het terrein zien rijden. Voor diegene die wel graag met een Touareg op pad wil gaan en ook echt wil ´baggeren´ bouwt Volkswagen de Touareg compleet om. Geen woestijn is dan nog te gek!

Een SUV zoals de Volkswagen Touareg wordt praktisch nooit verkocht om mee te gaan terreinrijden. Echte liefhebbers van terreinrijden kiezen liever voor een Land Rover of zelfs een Hummer. Voor wie wel graag een Touareg wil rijden en daar ook echt mee het terrein in wil biedt Volkswagen een oplossing. De Individual-afdeling van het Duitse merk staat garant voor de ombouw van een standaard Touareg naar een echte terreinauto. Normaal gesproken zorgt Individual voor superluxe VW´s zoals een speciaal aangepaste Phaeton of de Touareg W12 Sport. In dit geval gaat het om ruig en stoer vertoon!
 
Ervaring dankzij Dakar
In 2004 heeft Volkswagen deelgenomen aan Dakar en zodoende voldoende ervaring opgedaan met ruig terrein. Die ervaring heeft men gebruikt bij het ontwikkelen van het Expedition-pakket voor de Touareg. Dit pakket bestaat onder andere uit beschermende platen voor de onderkant van de auto. Bovendien is de Touareg 25 mm verhoogd om meer bodemvrijheid te krijgen. Ook aan de lak is gedacht. Hiervoor is een speciaal kunststof folie gemaakt dat op de auto kan worden aangebracht, om zo beschadigingen van bijvoorbeeld opspattend gesteente of takken te voorkomen.
 
Noodzakelijke uitrusting
Aan de buitenkant is de Touareg Expedition herkenbaar als een echte terreinauto. Een imperiaal op het dak biedt plaats aan een tent, een extra reservewiel en twee 20 liter tanks brandstof. Op het dak zijn tevens twee flinke schijnwerpers gemonteerd. Op de achterkant zien we ook een reservewiel en een bandenspanningscontrolesysteem houdt de bandenspanning in de gaten. Een achterdifferentieel, tweede accu en een lier zijn geen overbodige luxe wanneer je er echt op uit gaat. Ondanks het ruige karakter van de Touareg Expedition vinden we in het interieur lederen bekleding en een luxe afgewerkt dashboard. De vloermatten zijn van rubber en dat heeft weer alles met functie te maken.
 
Prijs
Voor de Touareg Expedition zijn drie motoren leverbaar. Het gaat hier om de 3.2 V6 (220 pk) benzinemotor en twee diesel te noemen de R5 TDI en de 2.5 V6 TDI (175 pk). In Duitsland gaat de Touareg Expedition met R5 TDI ongeveer € 50.000,- kosten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Avontuurlijke Volkswagen Touareg Expedition
Avontuurlijke Volkswagen Touareg Expedition
Avontuurlijke Volkswagen Touareg Expedition
Avontuurlijke Volkswagen Touareg Expedition
Redactie
Door Redactie

Zoeken