Nieuws

Flexibele en functionele Volkswagen Golf Plus

Flexibele en functionele Volkswagen Golf Plus

Op de Bologna Motorshow beleeft de Volkswagen Golf Plus zijn wereldpremière. Met een hoge zitpositie, een ruim interieur en een veelzijdige indeling heeft Volkswagen een compleet nieuw model staan dat in maart 2005 bij de dealers staat.

Ondanks de duidelijk Golf-genen heeft de Golf Plus een compleet eigen styling. In grote lijnen heeft de Golf Plus duidelijk verwantschap met de Golf maar kom je dichterbij dan is het verschil al snel zichtbaar. Zo is de grille en de achterkant duidelijk anders en ziet de Golf Plus er een stuk groter uit. En dat is ook zo want de Golf Plus is maar liefst 9,5 cm hoger dan de Golf en daarmee maar 5,4 cm lager dan de Touran. Dat heeft geresulteerd in een maximale binnenhoogte van 1 m waardoor ook lange mensen prima kunnen zitten en in-/uitstappen.
 
Ruim en flexibel
Ruimte, dat is dus erg belangrijk in deze Golf Plus. Zo is de kofferbak met 395 liter voldoende groot maar deze is gemakkelijk te vergroten tot 505 liter. Maar ook veelzijdigheid stond centraal bij de ontwikkeling van de Golf Plus. Dat betekent dat je de kofferruimte ook nog eens in kunt delen. De vloer is in hoogte verstelbaar en wanneer deze op de hoogste positie staat ontstaat er een bergvak onder de vloer. Verder is de achterbank over een lengte van 16 cm te verschuiven en kun je met de middelste stoel eindeloos variëren. Je kunt de stoel omklappen en zo gebruiken als doorgang voor lange voorwerpen, er kan een armsteun op gemonteerd worden, het kan gebruikt worden als bekerhouder en er kan zelfs een module op gemonteerd worden zodat het een bergvak wordt. Wil je nog meer ruimte dan kan de bank omgeklapt worden. Volkswagen heeft bij de Golf Plus een systeem ontwikkeld dat wanneer je de leuning omklapt de zitting meteen ook meegaat. Dat scheelt een handeling.
 
Hogere zitpositie
In de Golf Plus heb je een hogere zitpositie dan in een gewone Golf. Dat betekent veel zicht rondom en een iets beter zicht op het verkeer om je heen. Het interieur is niet alleen heel veelzijdig maar ook nog eens nieuw ontworpen. Zo is het dashboard geheel nieuw vormgegeven en toont het weinig verwantschap met de Golf. Er mag wel duidelijk zijn dat de auto, ondanks zijn naam, niet al te veel gemeen heeft met de Golf.
 
Ruim aanbod in motoren
Omdat de Golf Plus gebruik kan maken van diverse Golf-onderdelen heeft dat tot voordeel dat er een enorm breed programma aan motoren en versnellingsbakken is. Vanaf maart 2005 zal de Golf Plus leverbaar zijn met een 1.4 (75 pk), 1.6 FSI (115 pk) en twee TDI-motoren te noemen een 1.9 TDI (105 pk) en een 2.0 TDI (140 pk). Binnen enkele maanden daarna zullen er meerdere motoren leverbaar worden. Het gaat hier om een 1.6 (102 pk), een 2.0 FSI (150 pk) en nog een 1.9 TDI-dieselmotor met 90 pk. In de loop van 2005 zal er op alle dieselmotoren een partikelfilter leverbaar zijn. De motoren zijn te combineren met een handgeschakelde vijf- of zesversnellingbak, er is een tiptronic automaat leverbaar en voor de TDI’s is er zelfs keuze voor een DSG (Direct Shift Gearbox).
 
Drie uitvoeringen
Er zijn drie uitvoeringen leverbaar die gelijk staan aan die van de Golf: Trendline, Comfortline en Sportline. Opvallend zijn de LED-achterlichten die standaard zijn. Alle uitvoeringen zijn voorzien van uitgebreide veiligheidsvoorzieningen te noemen airbags in stuur, dashboard, stoelen, deur, a-stijl en uiteraard ABS en ISOFIX-bevestigingspunten. In de loop van 2005 zullen er tevens meedraaiende Bi-xenon koplampen leverbaar worden.
 
Maart 2005
Vanaf maart 2005 zal de Golf Plus bij de dealers staan. De Golf Plus is in Nederland leverbaar vanaf € 19.995,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Flexibele en functionele Volkswagen Golf Plus
Flexibele en functionele Volkswagen Golf Plus
Flexibele en functionele Volkswagen Golf Plus
Flexibele en functionele Volkswagen Golf Plus
Flexibele en functionele Volkswagen Golf Plus
Flexibele en functionele Volkswagen Golf Plus
Redactie
Door Redactie

Zoeken