Nieuws

S-Cross Concept voorbode nieuwe crossover

S-Cross Concept voorbode nieuwe crossover

Ruim zeven jaar geleden was de Suzuki SX4 één van de eerste compacte SUV´s. Ondertussen is het echter hoog tijd voor een opvolger van deze in Hongarije gebouwde Japanse middenklasser. Maar niets is minder waar!

De SX4 is nog samen met Fiat ontwikkeld, maar dat is niet het geval met de S-Cross. De Italianen bewerken de markt op termijn met hun in eigen huis ontworpen 500X. Dit terzijde. Suzuki gaat dus op eigen kracht verder met crossoveren en dat heeft geleid tot de S-Cross. Een concept vooralsnog, maar ontworpen en gebouwd met een nadrukkelijk doel om later in productie te gaan. Echter niet als opvolger van de SX4. Het getoonde studiemodel is liefst twintig centimeter langer en valt zodoende met gemak in het C-segment. Hier mag het model gaan concurreren met populaire SUV´s als de Hyundai ix35, Kia Sportage en Volkswagen Tiguan.

Best-in-class
Suzuki streeft met de S-Cross het beste jongetje in de klas te worden. Hiermee doelt het Japanse merk niet alleen op de grootte van de bagageruimte, maar tevens op het zuinige karakter van de SUV. Om dit te bereiken staat het model op een geheel nieuw platform met vermoedelijk verse, dan wel grondig herziene motoren. Eind 2013 kunnen we het productiemodel van de S-Cross verwachten die waarschijnlijk dicht tegen dit studiemodel aanleunt. Vervang even de sportuitlaat, de zilverkleurige dakboog, opvallende LED-verlichting en de gigantische wielen voor meer realistische exemplaren en je hebt de showroomversie voor ogen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
S-Cross Concept voorbode nieuwe crossover
Redactie
Door Redactie

Zoeken