Nieuws

Ford Mustang en Edge naar Europa!

Ford Mustang en Edge naar Europa!

De komende jaren zal Ford in Europa een enorme groei door gaan maken. Tenminste, dat is de bedoeling. Om dat te realiseren staat er een enorm productoffensief gepland. Wat je zoal verwachten kunt? Onder meer de Mustang!

Ford wil groeien in Europa. Sterker nog, moet groeien in Europa. En dankzij de One Ford strategie is die groei gemakkelijker te realiseren dan ooit tevoren. Tijdens het Go Ford evenement in de Ziggo Dome nabij de Amsterdam Arena liet Ford de 2.500 Europese gasten vanmiddag een blik in de nabije toekomst zien.

Mustang
Dat er een nieuwe Mondeo, nieuwe Kuga en vernieuwde Fiesta op de planning staan is geen groot nieuws. Ook de komst van de Fiesta ST in 2013 was al bekend. Maar Ford maakte ook écht nieuws bekend. Wat te denken van de Mustang. Die komt namelijk naar Europa en zal hier via het officiële dealerkanaal verkocht gaan worden.

SUV´s
Nu zal de Mustang geen enorm verkoopsucces gaan worden, maar dat verwacht Ford wel van haar SUV-gamma. De komende vijf jaar zal de SUV-markt in Europa met zo´n 34 procent stijgen en daar wil Ford als SUV-merk natuurlijk van profiteren. Naast de compleet nieuwe Kuga staat over 18 maanden ook de EcoSport bij de dealers. Maar er is meer. Ken je de bijzonder gelijnde Edge? Die komt ook naar ons continent.

Nieuwe bedrijfsauto´s
Op het gebied van bedrijfsauto´s pakt Ford helemaal groots uit. Het gehele gamma wordt vernieuwd. Naast de inmiddels gepresenteerde Transit Custom (Tourneo in personenauto-variant), staan er ook een nieuwe Transit Connect en nagelnieuwe Transit Courier op de planning. Ford wil daarmee haar marktaandeel van 9,3 procent naar 13 procent doen groeien en vanaf 2016 jaarlijks 500.000 bedrijfsauto´s kunnen afzetten in Europa.

Duurzaam
Met de EcoBoost-motor heeft Ford laten zien dat zuinigheid en prima rij-eigenschappen hand in hand gaan en de traditionele verbrandingsmotor nog lang niet uitontwikkeld is. Maar Ford denkt ook aan alternatieven. Zo komt begin volgend jaar de Focus Electric op de markt en zal er van de Mondeo een hybride worden gepresenteerd. De C-Max Energi zal bovendien de eerste Ford worden met plug-in hybridetechniek onder de kap.

Groeien
Met het lanceren van dit productoffensief wil Ford mee gaan profiteren van de 20 procent groei die de Europese automarkt de komende vijf jaar zal gaan doormaken. En zoals ze zelf zeggen willen zij juist investeren in een tijd waarin anderen hun adem inhouden. Ford gaat daarmee vanaf de eerste dag profiteren van de herstellende economie. En dat hebben ze slim bekeken!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ford Mustang en Edge naar Europa!
Ford Mustang en Edge naar Europa!
Ford Mustang en Edge naar Europa!
Ford Mustang en Edge naar Europa!
Redactie
Door Redactie

Zoeken