Nieuws

Nieuw Zweeds automerk: Zeus Twelve

Nieuw Zweeds automerk: Zeus Twelve

Exclusieve automotive sculpturen, zo noemt Zeus Twelve haar modellen. Het bedrijf is onderdeel van het wereldberoemde Zweedse designbureau Gray Design en lanceert een lijn van maar liefst drie sportauto´s!

Grey Design werkt al vele jaren met succes aan designs voor exclusieve jachten, interieurs en sportauto´s. In alle gevallen in opdracht van veelal zeer vermogende klanten. Na veel aandacht te hebben gehad in de internationale pers heeft Gray Design besloten een stap verder te gaan in haar automotive designs en richtte het Zeus Twelve op. Een nieuw Zweeds automerk!

Exclusiviteit
Van de drie modellen zullen in totaal slechts 12 exemplaren worden gemaakt. Super exclusief dus. En volgens Zeus Twelve komen er geen facelifts of volgende generaties van deze Gold Rush, Magnate en Sigma. Hoeveel geld je er ook voor neertelt. Koop je een Zeus Twelve dan koop je absolute exclusiviteit.

Lotus en Mansory
Zelf produceren is er voor Zeus Twelve echter niet bij. Daarvoor heeft men de kennis en kunde immers niet in huis. Om hun droom toch te kunnen verwezenlijken zijn de handen ineengeslagen met Lotus en Mansory. Lotus voor superieure rij-eigenschappen en Mansory voor de carbonfiber body en extreme luxe aan boord. Het is echter niet bekend wat voor modellen de donor vormen voor de drie Zeus Twelve´s. Geheel zelf ontwikkelen is namelijk onmogelijk...

De modellen
Op dit moment bieden de Zweden drie modellen aan. De Gold Rush is nog het meest realistisch om te zien en houdt het midden tussen een Viper en een Nissan GT-R. Kijk even door de vele gouden details heen en het zou best een lekker ding kunnen zijn. Onder de kap ligt in ieder geval een 510 pk sterke V12 die de auto een top van 302 km/h moet kunnen meegeven. Van een compleet ander kaliber is de Magnate. Deze vierdeurs coupé voorzien van suicide doors en 6.7 liter V8 moet met zijn 505 pk eveneens heel dicht in de buurt van de magische 300 km/h-grens kunnen komen. De meest spectaculaire van het drietal is zonder twijfel de Sigma. Die is voor het overgrote deel opgebouwd en carbon en aluminium, maar maakt ook gebruik van lichtgewicht kunststoffen. Zodoende moet een 335 pk sterke 2.0 liter Caterham motor voldoende zijn voor indrukwekkende prestaties. Wat precies? Daar laat Zeus Twelve zich nog niet over uit. Maar dat je hier naar een van de meest exclusieve auto´s ter wereld kijkt lijkt ons overduidelijk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuw Zweeds automerk: Zeus Twelve
Nieuw Zweeds automerk: Zeus Twelve
Nieuw Zweeds automerk: Zeus Twelve
Nieuw Zweeds automerk: Zeus Twelve
Nieuw Zweeds automerk: Zeus Twelve
Nieuw Zweeds automerk: Zeus Twelve
Nieuw Zweeds automerk: Zeus Twelve
Redactie
Door Redactie

Zoeken