Nieuws

Betaalbare circuitauto: Toyota GT86 C3-V3

Betaalbare circuitauto: Toyota GT86 C3-V3

Toyota pakt compleet uit met de GT86. Na de straatversie lanceert het nu ook een model die specifiek (door)ontwikkeld is om de beest uit te hangen op het circuit.

Voluit heet hij TMG GT86 CS-V3 en dat lijkt misschien niet de beste marketingzet in eeuwen. Al zal het Toyota in dit geval een worst wezen, want deze bolide richt zich uitsluitend op privéklanten die zo nu en dan een rondje willen scheuren. En iets vaker kan ook, want meedoen aan officiële races behoort zeker tot de mogelijkheden.

VLN
Nadat de coupé zich tijdens de afgelopen 24 uren van Le Mans liet opmerken -en de overwinning binnenhaalde in zijn klasse- onderging hij een nog een laatste verfijningskuur. Het resultaat is deze raceklare GT86, ontwikkeld door Toyota Motorsport GmbH voor de V3-klasse van VLN-races die ondermeer op de Nürburgring gereden worden. De Deutsche Motor Sport Bund heeft dan weer gezorgd voor de nodige homologaties zodat ook andere kampioenschappen in aanmerking komen.

200 pk
Hoewel het motorvermogen nog steeds 200 pk bedraagt, werden er onderhuids heel wat aanpassingen doorgevoerd. Het onderstel werd stijver gemaakt en de gewichtsverdeling nog verder geoptimaliseerd. Daarnaast kreeg hij nog een set remmen, 16 inch wielen, een ophanging en een uitlaat die aan de racenoden werden aangepast. Het totaalplaatje komt op een redelijke € 38.500,- exclusief belastingen. Dat is nog eens bereikbaar!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Betaalbare circuitauto: Toyota GT86 C3-V3
Betaalbare circuitauto: Toyota GT86 C3-V3
Redactie
Door Redactie

Zoeken