Nieuws

Hummer H1 komt terug als bouwpakket

Hummer H1 komt terug als bouwpakket

De koning aller offroaders komt na zes jaar weer op de markt. En het mag dan een uitgekleed exemplaar zijn, voor de Hummer H1 gaat nog altijd iedereen opzij.

Zelfs de Amerikanen zagen in dat er in de moderne tijd eigenlijk geen plaats meer is voor de Hummer H1. De stekker werd uit de productie van het omgebouwde militaire voertuig getrokken en AM General ging uitsluitend verder met de modernere H2 en H3. Maar ook dat bleek trekken aan een dood paard en dus zette General Motors, dat de verkoop van het merk voor haar rekening had genomen, in 2010 een definitieve streep door het SUV-merk. Nu ook de fabrikage van de militaire Humvee op zijn eind loopt en daarmee echt het einde voor de 4x4-mastodonten nadert wil AM General de productielijn draaiende houden door opnieuw exemplaren van de H1 te gaan maken.

Uitgekleed
In de H1 die AM General op het oog heeft is het back-to-basic. Hoewel $ 59.000,- fors minder is dan voorheen koop je slechts een rijdend chassis. Niet alleen de aandrijflijn ontbreekt, ook het interieur schittert door afwezigheid in deze H1, tot en met de deuren aan toe. Als je echter $ 75.000,- uitgeeft kunnen een Duramax diesel-V8 en versnellingsbak worden meegeleverd die je vervolgens wel zelf moet installeren. Al-met-al dus een behoorlijk knutselproject voor een goed gemotiveerde liefhebber die tijd en geld wil steken in het volledig zelf opbouwen van deze gigant.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken