Nieuws

Programma voor 2004

Programma voor 2004

Audi heeft haar autosport programma voor 2004 bekend gemaakt. Meest opvallend is de keuze van de Audi A4 in plaats van de Audi TT in de DTM.

Tijdens de Essen Motor Show maakte Audi het autosportprogramma voor het seizoen 2004 bekend. Klantenteams komen met ondersteuning van de Audi-importeurs uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Japan uit in de 24 Uur van Le Mans, de American Le Mans Series en de nieuwe Le Mans Endurance Series. Daarnaast komt Audi als fabrikant met de Audi A4 uit in het Duits toerwagenkampioenschap DTM met de teams van Abt Sportsline en Joest Racing.

Dr. Wolfgang Ullrich, directeur van Audi Sport, verklaarde: “We kunnen terugzien op een bijzonder succesvol seizoen 2003, waarin onze klantenteams successen hebben behaald in diverse kampioenschappen met de Audi R8 sportwagen en Audi- toerwagens.” Zo is Audi dit jaar kampioen geworden in de American Le Mans Series en hebben we bovendien de 1000 kilometerraces van Spa-Francorchamps en Le Mans gewonnen. Bovendien heeft Audi kampioenstitels behaald in het Zweeds toerwagenkampioenschap met de Audi A4 en de Amerikaanse Speed GT World Challenge met de Audi RS6. Tijdens de 24-uursrace voor toerwagens op de Nürburgring behaalden Christian Abt, Kris Nissen, Karl Wendlinger en Marco Werner de tweede plaats met een Abt-Audi TT-R.

Het sportwagenprogramma bestaat uit de 24 Uur van Le Mans, de American Le Mans Series (ALMS) en de Le Mans Endurance Series (LMES), een nieuwe serie van vier 1000 kilometer-races op de traditionele circuits Spa-Francorchamps, Silverstone, Nürburgring en Monza. Het Amerikaanse team Champion Racing rijdt in de ALMS, het Audi Sport Japan Team Goh en het nieuwe Audi Sport UK Team Veloqx rijden in de LMES. Audi Sport ondersteunt de teams technisch en door het beschikbaar stellen van de Audi-fabrieksrijders Marco Werner en Rinaldo Capello, alsmede de nieuwe aanwinst Pierre Kaffer. De drie teams nemen ook deel aan de 24 Uur van Le Mans, waarbij ook Audi-fabrieksrijders Frank Biela, Tom Kristensen en Emanuele Pirro in actie komen.

Audi keert in 2004 ook als fabrieksteam in de DTM terug, waar het merk tussen 1990 en 1992 al met een eigen team actief was en met de Audi V8 quattro in 1990 en 1991 de kampioenstitel won. Audi zet volgend jaar een nieuwe raceversie van de A4 in, ontwikkeld door Audi Sport. Abt Sportsline, dat de afgelopen vier seizoen als privéteam met de Abt-Audi TT-R in de DTM reed, brengt vier A4’s met Christian Abt, Mattias Ekström, Martin Tomczyk en Tom Kristensen aan de start. Joest Racing, dat van 2000 tot en met 2002 met Audi drie opeenvolgende zeges bij de 24 Uur van Le Mans scoorde, komt eveneens voor Audi in de DTM uit met twee A4’s voor Frank Biela en Emanuele Pirro. Daarnaast neemt Audi met de TT wederom deel aan de 24 Uur van de Nürburgring.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Programma voor 2004
Redactie
Door Redactie

Zoeken