Nieuws

Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR FQ-400

Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR FQ-400

Sneller dan sneller en stoerder dan stoer. Er zijn bijna geen woorden voor dit brute monster dat Mitsubishi in samenwerking met een aantal tuners heeft ontwikkeld. Ruim 400 pk en een sprint naar 100 km/h in minder 3,5 seconden!

Mitsubishi is dertig jaar actief op de Engelse markt en dat moet geviert worden vinden de Engelsen. Wij vinden het best, want Mitsubishi Engeland heeft in samenwerking met een aantal tuners een geweldig monster ontwikkeld. Op basis van de Lancer Evolution VIII MR (Mitsubishi Racing) FQ-320 zijn ze aan de slag gegaan. Er werden onder andere aanpassingen en vernieuwingen gedaan aan de turbo, het uitlaatsysteem (zie die dikke demper), brandstofpomp, motorkop, injectoren en nog wat kleine details. Deze aanpassingen hebben geleid tot geweldige prestaties.
 
Eén van de snelsten...
Zo snel zelfs, dat Mitsubishi al aangeeft dat de Evolution VIII MR FQ-400 behoort bij de allersnelste auto´s ter wereld. Dankzij alle aanpassingen wisten de ingenieurs 405 pk en een koppel van 481 Nm uit het 2.0 liter blok te halen. Een standaard Lancer Evolution VIII zoals die in ons land geleverd wordt heeft een vermogen van 265 pk en een koppel van 355 Nm. De prestaties van deze getunede Lancer Evo zijn overweldigend. Hij sprint in 3,5 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 282 km/h. Standaard is dat 6,2 seconden en 245 km/h. Mitsubishi maakt zelf de vergelijking met sportauto´s die tien keer duurder zijn dan de Lancer Evo. Neem bijvoorbeeld de Porsche Carrera GT die 3,9 seconden nodig heeft om 100 km/h te bereiken. En wat te denken van de Pagani Zonda die er 3,7 seconden over doet. Het blijkt wel dat Mitsubishi trots is op de geleverde prestatie en dat mag ook!
 
Geen karige uitrusting
Ondanks de geweldige prestaties heeft dat geen afbreuk gedaan aan de uitrusting van de auto. Er is niet gelet op extra gewichtsbesparing ten koste van accessoires. Zo zijn elektrische ramen en spiegels en climate control standaard. Verder zijn er dikke Recaro sportstoelen gemonteerd. Het interieur is verder afgewerkt met carbon en wat aluminium accenten. Het stuurwiel is afkomstig van Momo.
 
Lekker dik
Het exterieur geeft de prestaties extra kracht. De enorm dikke voorbumper met voorspoilerlip van carbon, Ralliart buitenspiegels, Team Dynamics lichtmetalen velgen en rode FQ-400 badges maken duidelijk dat het hier om een heel bijzondere auto gaat.
 
100 stuks
De Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR FQ-400 wordt in een beperkte oplage van 100 stuks gebouwd. De auto is alleen leverbaar in Engeland en kost daar £ 46.999,-. De auto is uitgebreid getest door Mitsubishi en haar partners en bij aankoop ben je daarom ook verzekert van 3 jaar garantie of 58.000 km.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR FQ-400
Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR FQ-400
Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR FQ-400
Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR FQ-400
Redactie
Door Redactie

Zoeken