Nieuws

Mitsubishi i-MiEV sterk in prijs gedaald

Mitsubishi i-MiEV sterk in prijs gedaald

Schaalvoordelen in de productie van de batterij hebben de vraagprijs van de i-MiEV met liefst € 6.940 doen dalen. De kleine elektrische Mitsubishi staat voortaan te koop vanaf € 27.990,-.

Nu is een vanafprijs van 28 mille nog steeds fors voor een dergelijk kleine auto, maar de reductie scheelt zonder meer een flinke slok op de borrel. Daarnaast verrijkt Mitsubishi de standaarduitrusting waartoe voortaan elektrisch bedienbare ramen en (verwarmbare) buitenspiegels, centrale deurvergrendeling, radio/CD-speler inclusief USB-aansluiting toebehoren. Zes airbags zorgen voor de nodige veiligheid en iedere i-MiEV is voorzien van een in delen neerklapbare achterbank, een met leder bekleed stuurwiel en pookknop, privacy glass, LED-achterlichten, een in hoogte verstelbare bestuurderstoel en een speciale afstandbediening.

MiEV afstandbediening
Met de MiEV afstandbediening kan voor vertrek en op afstand het climate control systeem ingeschakeld worden om een aangename binnentemperatuur in de auto te creëren. Dit bespaart energie die voor de rit zelf gebruikt kan worden. Een timerfunctie op de afstandbediening maakt het mogelijk om het tijdstip van het opladen te beïnvloeden (bijvoorbeeld tegen lagere avond/nacht elektriciteitstarieven). Ook kan met het batterijniveau-indicator op de afstandbediening de laadstatus van de batterijen gecontroleerd worden.

Waarschuwingsysteem voor voetgangers
Nieuw op de i-MiEV is het akoestische waarschuwingssysteem AVAS (Approaching Vehicle Audible System) waardoor voorbijgangers middels een zacht zoemend geluid worden gewaarschuwd voor het naderen van de normaliter geruisloze Mitsubishi. De ingebouwde luidsprekers in de voorbumper kunnen overigens indien gewenst worden uitgeschakeld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mitsubishi i-MiEV sterk in prijs gedaald
Mitsubishi i-MiEV sterk in prijs gedaald
Redactie
Door Redactie

Zoeken