Nieuws

MG crossovert met Icon Concept

MG crossovert met Icon Concept

Op het volgende week gehouden Auto China laat MG weer eens van zich horen. Met de Icon Concept tonen ze in Peking een compacte vijfdeurs crossover die met een knipoog naar de vroegere MGB GT is ontworpen. Wel een hele vette dan. Of zijn wij de enige die hierin vooral een Nissan Juke herkennen?

In de verste verte zien we wel degelijk stijlovereenkomsten met de MGB GT van weleer, maar behoorlijk vergezocht is het wel. Dat neemt niet weg dat de Icon Concept er als Juke look-a-like best gelikt uitziet. Feitelijk is de studie een vijfdeurs crossover, maar daarvoor moet je twee keer kijken. De achterste portieren zijn fraai ‘verstopt’ in de carrosserie. Bovendien openen de achterdeuren zich in tegengestelde richting.

Interieur
Het interieur is op de schetsen nog vrij abstract vormgegeven, maar klaarblijkelijk is het MG’s bedoeling dat de Icon Concept een vierzitter wordt waarbij de inzittenden plaats kunnen nemen op individuele stoelen. Voor meer bagageruimte kunnen de achterste twee in de bodem van de auto verdwijnen met tevens als gevolg een praktische laadruimte en een vlakke laadvloer. Niet iets dan we nog nooit eerder hebben gezien, maar vrij uniek voor een compacte crossover.

Productie
De Icon Concept is niet zomaar een vingeroefening. MG is daadwerkelijk van plan de auto binnen enkele jaren op de markt te brengen, echter vooralsnog met China als enige afzetmarkt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
MG crossovert met Icon Concept
MG crossovert met Icon Concept
MG crossovert met Icon Concept
MG crossovert met Icon Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken