Nieuws

Nieuwe motor zonder meerprijs: Chrysler PT Cruiser

Nieuwe motor zonder meerprijs: Chrysler PT Cruiser

Chrysler levert de PT Cruiser vanaf modeljaar 2005 niet meer met een 2.0 benzinemotor. Hiervoor in de plaats komt de 2.4 benzinemotor met 143 pk. De vanafprijs van de PT Cruiser blijft ongewijzigd en dat is goed nieuws.

De viercilinder 2.4i werd eerder dit jaar geïntroduceerd op de PT Cruiser cabriolet. Deze motor die nu ook zijn weg vindt naar de vijfdeurs PT Cruiser, onderscheidt zich vooral door zijn grotere trekkracht van de tweeliter die hij aflost. Het maximale koppel van de 2.4i bedraagt mede door de extra ‘cubic inches’ 214 Nm tegen 186 Nm voor de tweeliter. Bovendien bereikt de 2.4i, die leverbaar is met een handgeschakelde versnellingsbak of een viertraps automaat, deze waarde al bij 4.000 tpm tegen 4.400 tpm voor de tweeliter. In de praktijk betekent dat extra motorsouplesse en (dus) meer rijplezier.
 
Het 2005-gamma
Ook nieuw voor 2005, is de komst van een metallic lak: Linen Gold Metallic dat in de plaats komt van Light Almond. Deze nieuwe kleur is leverbaar op alle PT Cruiser modellen (vijfdeurs en cabriolet). Het motorengamma voor de PT Cruiser bestaat in 2005 uit drie benzine-krachtbronnen. Om te beginnen is er de 1.6 16V met 115 pk die uitsluitend in combinatie met de vijfdeurs uitvoering leverbaar is. Vervolgens is de 2.4i (143 pk) beschikbaar voor zowel voor de vijfdeurs-uitvoering als de cabriolet. Ook de 2.4 Turbo (223 pk) is leverbaar voor beide carrosserievarianten. Daarnaast is de vijfdeurs-uitvoering van de PT Cruiser leverbaar als 2.2 CRD (commonrail diesel) waarbij kracht en karakter hand in hand gaan met een laag brandstofverbruik.

Ongewijzigde prijzen
De vijfdeurs PT Cruiser 2.4 in Classic-uitvoering (met airconditioning) wordt aangeboden voor de prijs die tot voor kort voor de tweeliter gold: € 22.595,-. Ook de prijzen van de overige modellen zijn ongewijzigd en dat betekent dat de PT Cruiser al leverbaar is vanaf € 19.950,- (1.6 16V Classic). Ook ondernemers kunnen tevreden zijn: de PT Cruiser op grijs kenteken in 2005-specificatie is ook leverbaar voor de prijzen van 2004. De prijslijst begint hier dus bij € 14.990,- (exclusief BTW).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe motor zonder meerprijs: Chrysler PT Cruiser
Nieuwe motor zonder meerprijs: Chrysler PT Cruiser
Redactie
Door Redactie

Zoeken