Nieuws

Mitsubishi Colt: Deense Auto van het Jaar

Mitsubishi Colt: Deense Auto van het Jaar

In Denemarken is de Mitsubishi Colt uitgeroepen tot Auto van het Jaar. Nadat de Colt in Nederland door de ANWB als ´compacte auto van het jaar´ werd uitgeroepen gaat de Colt nu voor de Europese ´Auto van het jaar´ titel.

Deze titel is voor Mitsubishi niet zomaar iets. Na de titel ´compacte auto van het jaar´ en deze ´Deense auto van het jaar´ zijn de kansen om ´Auto van het Jaar 2005´ te worden steeds groter voor de Colt. Als je kijkt naar de puntentelling is gebleken dat er over de uitslag geen twijfel mogelijk was. De Colt scoorde een puntentotaal van 182, maar liefst 40 punten meer dan de nummer twee: de Skoda Octavia. De Renault Modus eindigde als derde met 113 punten en op de plaatsen vier en vijf kwamen respectievelijk de Peugeot 407 en de Kia Picanto.

Hoe kijkt de jury?
In Denemarken zijn negentien, dit jaar uitgebrachte nieuwe modellen, gedurende drie dagen stevig getest, zowel op de openbare weg als op een circuit. Totaal heeft de jury meer dan 10.000 kilometer afgelegd met alle kandidaten. Ze hebben diverse proeven uitgevoerd, zoals het uitwijken bij hoge snelheid. Tevens waren er punten te verdienen met veiligheid, rijplezier, wegligging, comfort, gebruiksmogelijkheden, uitrusting en binnenruimte. Belangrijk was ook de vraag of de koper waar voor zijn geld krijgt.

Veel punten op ruimte en veelzijdigheid
De Colt scoorde opvallend goed op meerdere onderdelen. Hij biedt bijvoorbeeld de grootste beenruimte in zijn klasse en heeft een zeer handige achterbank die verstelbaar, in twee delen neerklapbaar, over een lengte van 15 centimeter verschuifbaar én uitneembaar is. Punten waaraan de Colt voor een belangrijk deel ook de uitverkiezing tot Compacte Auto van het Jaar door de Kampioen te danken heeft.
Behalve met ruimte en veiligheid verdient de nieuwe Mitsubishi zijn punten met comfortabele zaken als elektrisch verstelbare buitenspiegels, elektrisch te bedienen zijruiten en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening.

Concurrenten
De concurrentie was sterk in Denemarken. Ook kandididaten als de Opel Astra, BMW 1-serie, Toyota Prius, Audi A6, Volvo S40/V50, Mercedes-Benz A-Klasse en Toyota Corolla Verso streden naast de eerdergenoemde top vijf mee voor de titel. Dit zijn ook auto´s die bij de ´Auto van het Jaar 2005´ verkiezing op mochten treden en waarvan er een aantal nog steeds in de race zijn. Half november zullen we zien of de Colt ook ´Auto van het Jaar 2005´ genoemd mag worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mitsubishi Colt: Deense Auto van het Jaar
Mitsubishi Colt: Deense Auto van het Jaar
Redactie
Door Redactie

Zoeken