Nieuws

Nieuwe 1.6 TDCi voor Fiesta en Fusion

Nieuwe 1.6 TDCi voor Fiesta en Fusion

Een nieuwe 16 kleppen tellende commonrail dieselmotor (90 pk) met turbocompressor en intercooler maakt zijn debuut in de Fiesta en de Fusion en zal voor een groot verkoopresultaat moeten zorgen.

De nieuwe 90 pk sterke Duratorq 1.6-liter TDCi zal samen met de bestaande 68 pk sterke 1.4-liter TDCi een aanzienlijk en snel groeiend aandeel van de dieselmarkt opeisen voor de Fiesta en de Focus (waarin de motor ook leverbaar zal zijn). De verkoop van kleine diesels (B-segment) in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje, wordt voor bijna een kwart gerealiseerd in het subsegment van krachtige diesels, en dit cijfer groeit snel nu duidelijk wordt hoeveel voordeel deze motoren opleveren qua prestaties, flexibiliteit en zuinigheid.

Samenwerking met PSA
De nieuwe motor is het jongste resultaat van de samenwerking op het gebied van het ontwikkelen van dieselmotoren tussen Ford en PSA Peugeot Citroën. Het eerste Ford-product van deze samenwerking was de 1.4-liter Duratorq TDCi die in de Fiesta en de Fusion werd geleverd. Deze 1.6 liter TDCi is als 1.6 HDi ook leverbaar in o.a. de Peugeot 407.

Modern
De lichtgewicht 1.6-liter TDCi-motor heeft een aluminium carter, derde generatie commonrail dieselinjectie met ultrahoge druk, dubbele bovenliggende nokkenassen en een gaspedaal met elektronische ‘drive-by-wire’-bediening.

90 pk
De 1.6-liter TDCi levert meer vermogen en, wat belangrijker is, een hoger koppel dan zijn kleinere broertje. De motor ontwikkelt 90 pk bij 4000 tpm, en de het koppel van 204 Nm komt al vrij bij 1.750 tpm. Het resultaat hiervan is een bijzonder soepele motor. Een motor die bovendien voldoet aan de nieuwe, Euro IV-richtlijnen voor emissies. De officiële CO2-emissie is 119 g/km.

Ook in de Fiesta S
De motor is zuinig en neemt genoegen met 4,5 liter/100 km in de Fiesta bij gecombineerd gebruik. Hij zal beschikbaar zijn in de 3-deurs- en 5-deursmodellen van de Ford Fiesta en in de Ford Fusion. Daarnaast kan hij worden geleverd in de nieuwe Fiesta S, die dankzij de souplesse en pittige prestaties van deze motor een zuinige, prettig rijdende compacte auto wordt. De 1.6-liter Fiesta TDCi heeft een topsnelheid van 180 km/u en accelereert van 0 naar 100 km/u in 11,9 seconden. Maar wat de eigenaars het meest zullen waarderen is de flexibiliteit die de auto in staat stelt om van 0 naar 80 km/u te accelereren in 11,2 seconden en van 80 naar 120 km/u in 12,5 seconden.

Focus, Focus C-Max, Fiesta en Fusion
De 1.6-liter TDCi-motor is al bekend van de Focus C-Max en wordt leverbaar in de nieuwe Focus. Deze nieuwe 90 pk sterke versie is speciaal ontwikkeld voor de (kleinere) Fiesta en Fusion. Zijn belangrijkste kenmerk is de even vlakke als brede koppelkromme, die zowel goede prestaties als emissiewaarden levert, zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor het brandstofverbruik of het geluidsniveau.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe 1.6 TDCi voor Fiesta en Fusion
Nieuwe 1.6 TDCi voor Fiesta en Fusion
Nieuwe 1.6 TDCi voor Fiesta en Fusion
Redactie
Door Redactie

Zoeken