Nieuws

Betere prestaties voor Ferrari California

Betere prestaties voor Ferrari California

Ferrari zal op de Autosalon van Genève een verbeterde California voorstellen. Die heeft 30 pk aan vermogen gewonnen en is 30 kg aan gewicht verloren.

De 4.3 liter V8 in de Ferrari California levert nu 490 pk en genereert een maximumkoppel van 505 Nm bij 5.000 tpm. De vermogensstijging werd bereikt door nieuwe uitlaatspruitstukken en de aangepaste mapping van de achtcilinder. Ferrari zegt dat de koppelkromme ook is gewijzigd en hoger is komen te liggen in het gehele toerentalbereik.

Dieet
Aanvullend op de motoraanpassingen heeft Ferrari gezocht naar mogelijkheden om wagengewicht van de coupé-cabriolet te verlagen. In innovatieve aluminiumtoepassingen en nieuwe constructietechnologieën voor het chassis werden deze uiteindelijk gevonden. De California weegt nu 30 kilogram lichter dan voorheen en bij elkaar opgeteld heeft dit geleid tot een verbeterde acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h. De Ferrari California noteert voortaan een tijd van 3,8 seconden, een winst van tweetiende seconde.

Dynamiek
Om tegemoet te komen aan de wensen van klanten heeft Ferrari het Handling Speciale Package ontwikkeld. Het optionele pakket bestaat uit aanpassingen aan de wielophanging die het rollen van de carrosserie nog verder verminderen en toepassingen waardoor de California sneller op commando’s van de bestuurder. Schokdempers die aangestuurd door een 50 procent snellere ECU en stijvere veren zijn inbegrepen waardoor het rijgedrag van de auto volgens Ferrari nog strakker en tegelijkertijd comfortabeler is. Tenslotte heeft een nieuwe stuurinrichting de stuuruitslag verkleind en is ook de overbrenging met tien procent versneld.

Zoals gezegd schittert de aangescherpte Ferrari California in Genève. De productie is al begonnen zodat de uitlevering eerder op gang kan komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Betere prestaties voor Ferrari California
Redactie
Door Redactie

Zoeken