Nieuws

Ford B-Max: schoonste jongentje van de klas

Ford B-Max: schoonste jongentje van de klas

Stap voor stap geeft Ford informatie vrij over de nieuwe B-Max. Deze keer zijn de verbruikcijfers aan de beurt en wat blijkt? De B-Max is het schoonste jongentje van de klas.

“Bij het ontwikkelen van de nieuwe B-Max wilden we geavanceerde technologie inzetten om het segment opnieuw te definiëren – en onderdeel daarvan is dat we het laagste brandstofverbruik leveren,” vertelt Barb Samardzich, Vice President, Product Development bij Ford Europa. Het resultaat mag er wezen want de 120 pk sterke 1.0 liter EcoBoost benzinemotor heeft een CO2-uitstoot van 114 g/km en een gemiddeld brandstofverbruik van 4,9 l/ 100km. Spieken we snel bij de concurrentie dan blijven deze in het gunstigste geval steken op een uitstoot van 134 g/km en een brandstofverbruik van 5,7 l/100 km. Ook de dieselvariant behoort tot de energiezuinigste in zijn segment. De 95 pk sterke 1.6 liter TDCi heeft een CO2-uitstoot van 104 g/km bij een gemiddeld verbruik van 4.0 l/100 km.

Start-Stop
Mede verantwoordelijk voor de lage waardes zijn het Auto-Start-Stop, de Ford Eco Mode die bestuurders middels een informatiesysteem zuiniger leert rijden, de schakelindicator en Smart Regenerative Charging. De nieuwe B-Max maakt volgende maand zijn debuut op de Autosalon van Genève en is later dit jaar verkrijgbaar in Europa.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ford B-Max: schoonste jongentje van de klas
Redactie
Door Redactie

Zoeken