Nieuws

Fiat 500 als limousine

Fiat 500 als limousine

Aan creativiteit geen gebrek bij Carrozzeria Castagna. De Milanese carrosseriebouwer bouwde een drietal limousines op basis van de Fiat 500. Gewoon omdat het kan.

In de geest van de klassieke Amerikaanse limousines is de LimoCity. Meet de normale Fiat 500 net aan drieënhalve meter, dit verlengde exemplaar is maar liefst 5,32 meter lang. Dat is dus nog zo’n 10 cm langer dan een S-klasse Lang. Binnenin is er dan ook genoeg ruimte voor een klein feestje. Daartoe werd ook de hoogte behoorlijk opgekrikt. De 500 limousine is namelijk 9 cm hoger dan de versie die uit de fabriek rolt. Als variant op de LimoCity is er nog een presidentiële versie gemaakt. Of deze eveneens beschikt over klassieke limousinefeatures als een koelkast en een te blinderen tussenschot is niet bekend. De elektrische schuifdeuren hebben in ieder geval plaatsgemaakt voor conventionele scharnierende portieren. Zal wel met veiligheid te maken hebben.

LimoSun
Primair bedacht voor landen in het Midden-Oost is de LimoSun. Zoals de naam van de limousine al doet vermoeden is deze opengewerkte 500 Landaulet een echte zonaanbidder. De gehele relaxruimte kan opengewerkt worden en daarbij heeft het carrosseriebedrijf het cabriodak van het origineel aangehouden. Carrozzeria Castagna is nogal summier met informatie, maar het lijkt erop dat de zijkanten permanent een briesje doorlaten en dus niet afgesloten kunnen worden. Niets voor de Paus dus. De aandrijving is dan wel weer beter voor menslievend, want elektrisch. Twee elektromotoren stuwen de Italiaanse limo’s voort waarbij een top van 160 km/h gehaald kan worden. De actieradius zou op 250 km liggen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Fiat 500 als limousine
Fiat 500 als limousine
Fiat 500 als limousine
Fiat 500 als limousine
Fiat 500 als limousine
Fiat 500 als limousine
Fiat 500 als limousine
Fiat 500 als limousine
Redactie
Door Redactie

Zoeken