Nieuws

Hyundai-Kia: in 2012 focus op controle en kwaliteit

Hyundai-Kia: in 2012 focus op controle en kwaliteit

Na jaren achtereen dubbele cijfers te hebben mogen schrijven hoeft Hyundai Motor Company, waaronder Hyundai en Kia vallen, anno 2012 niet zo nodig meer. In plaats daarvan gaat het autoconcern dat in Seoul z’n hoofdkwartier heeft zich (nog) meer richten op kwaliteit.

Met 6,6 miljoen auto’s zetten Hyundai en Kia gezamenlijk in 2011 wederom meer af dan ze hadden geprognosticeerd (6,3 mln.). De bedrijfsgroei bedraagt een fikse vijftien procent. De jaargangen daarvoor zag Hyundai Motor Company (HMC) zich ook al flink in omvang toenemen. Het is nog even afwachten op de officiële cijfers, maar waarschijnlijk stijgt het bedrijf een plaatsje op de ranglijst van grootste autoconcerns ter wereld. Kort na 2010 nam het de vijfde plek in.

Grip op de zaak
Analisten hebben berekend dat HMC dit jaar wederom groei realiseert, al zal dat naar verwachting minder groot zijn dan afgelopen jaren. Men beraamt een productietoename van zo’n zes procent; een totale jaarproductie van 7,2 miljoen auto’s. Chung Mong Koo, voorzitter van de raad van bestuur van het concern, denkt dat 2012 een moeilijker jaar wordt door onder andere het mondiale wantrouwen in de economie en de concurrentie. Die wordt steeds zwaarder.
“Bovendien moeten we ervoor waken dat ons niet hetzelfde overkomt als bijvoorbeeld Toyota dat met vele terugroepacties haar naam toch wel enigszins geschaad zag worden. Om dit te voorkomen zijn we van plan 5 miljard te investeren in onze ontwikkelingsafdelingen. Met dit geld kan niet alleen de algehele kwaliteitsgraad van de producten naar een hoger niveau getild worden, ook willen we verhinderen dat bedrijfsonderdelen ondergaan aan hun eigen succes." verklaart de topman tegenover Bloomberg.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken