Nieuws

Mercedes-Benz ML 63 AMG sterk in prijs verlaagd

Mercedes-Benz ML 63 AMG sterk in prijs verlaagd

Mercedes-Benz heeft de ML 63 AMG opgenomen in de prijslijsten. Pas indien er aangetoond is over anderhalve ton in geld te beschikken wordt er gepraat. Echter voorheen moest het debet een kleine twintig mille meer bedragen.

Om precies te zijn hangt er aan de nieuwe Mercedes ML 63 AMG een prijskaartje van € 154.300,-. Een lieve duit, maar aanzienlijk lager van som dan dat er voor de oude was verschuldigd. Daarvoor diende men op ’t laatst zeker € 171.050,- af te moeten tikken. De vriendelijkere vraagprijs heeft alles te maken met de moderne 5.5 liter V8 in het vooronder van de nieuwe ML 63 AMG. De uitlaatkanalen daarvan spugen niet meer uit dan 276 gram aan CO2 per kilometer, tegen 392 gram voor de oude AMG-versie van Mercedes’ SUV. Door twee turbo’s levert de nieuwe generatie nog meer vermogen ook: 544 pk en 760 Nm. De acceleratie naar 100 km/h duurt slechts 4,6 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h en met het optionele AMG Drivers Package à € 3.512,- is dit zelfs 280 km/h. Een rijvaardigheidstraining krijg je er dan gratis bij.

Uitrusting
Als sportief topmodel is de ML 63 AMG nadrukkelijk te onderscheiden van de minder bedeelde modellen. Allereerst is er het aerodynamische stylingpakket voor het exterieur, de 20 inch AMG-wielen en de typische vierkante uitmondingen van het sportuitlaatsysteem. Ook wordt de AMG-versie zonder meerprijs uitgerust met het Airmatic-pakket (luchtvering, adaptieve demping, niveauregeling) in combinatie met het nieuwe Active Curve System en een sportonderstel. Aan boord zijn dan nog lederen sportstoelen en een dashboard in lederlook, AMG-vloermatten, sportpedalen in geborsteld RVS met rubberen noppen, AMG-vloermatten en -instaplijsten en een afgevlakte sportstuurwiel. Een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak vult de rijke uitrusting aan.

AMG Performance Package
De snelheidsmeter kent een schaal tot 320 km/h. Mercedes heeft alvast rekening gehouden met het optionele AMG Performance Package. Tegen bijbetaling van € 7.675,- krijgt de ML 63 AMG namelijk 32 pk en 60 Nm extra mee waardoor de spurt naar 100 km/h eentiende sneller verloopt. Bij 280 km/h komt de begrenzer erin. Verder bestaat het pakket uit rode remklauwen, een motorafdekplaat van carbon en een AMG Performance-stuurwiel bekleed met zwart nappaleder.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes-Benz ML 63 AMG sterk in prijs verlaagd
Mercedes-Benz ML 63 AMG sterk in prijs verlaagd
Mercedes-Benz ML 63 AMG sterk in prijs verlaagd
Mercedes-Benz ML 63 AMG sterk in prijs verlaagd
Redactie
Door Redactie

Zoeken