Nieuws

Van of the Year 2005: Mercedes Vito

Van of the Year 2005: Mercedes Vito

Tijdens de IAA in Hannover werd de Mercedes Vito uitgeroepen tot Van of the Year. De Vito werd met name geprezen om z´n uitgebreide uitvoeringen, de lage kosten per kilometer en de hoge veiligheidsvoorzieningen.

Deze prestigieuze titel werd officieel bekendgemaakt door Pieter Wieman, voorzitter van de internationale vakjury en hoofdredacteur van het Nederlandse tijdschrift Truck & Transport Management.

Veel verschillende uitvoeringen

De Vito is zeer veelzijdig. Er zijn diverse maten en uitvoeringen leverbaar. Mercedes biedt de Vito aan in een diverse varianten. Zo is de Vito leverbaar met drie stille, zuinige en krachtige CDI-dieselmoteren en met een V6-benzinemotor. Naast de motoren is er de keuze uit twee wielbases, drie verschillende carrosserielengten en twee dakhoogtes. De Vito is beschikbaar in vele verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld als gesloten bestelwagen, dubbele cabine en 9-persoons combi-uitvoering. Bovendien is de Vito in lange uitvoering leverbaar met hoog dak voor een maximaal laadvolume van maar liefst 6,49 kubieke meter.

Hoog veiligheidsniveau

Naast de flexibele inzetmogelijkheden oordeelde de jury ook zeer gunstig wat betreft zaken als kwaliteit, betrouwbaarheid en comfort. Op het gebied van veiligheid voldoet de Vito aan de hoge veiligheidsstandaard van Mercedes. De Vito is als eerste bestelwagen in zijn klasse standaard uitgerust met het Electronic Stability Programma (ESP), waarin de volgende systemen zijn geïntegreerd: het Anti-Blokkeer-Systeem ABS in combinatie met de Aandrijf-Slip-Regeling ASR, de elektronische remkrachtverdeling EBV en het Brake Assist System BAS. Samen verbeteren deze systemen in belangrijke mate de rijstabiliteit en de tractie. Bovendien draagt het geheel bij tot een aanzienlijke kortere remweg en een goede beheersbaarheid van het voertuig, zelfs in noodsituaties.

Economische aspecten

Ook is er door de jury uitgebreid gekeken naar economische aspecten. Het lage brandstofverbruik, de gunstige aanschafprijs en de hoge restwaarde van de Vito en de kwaliteit van de officiële Mercedes-Benz serviceorganisatie zorgen voor lage kosten per kilometer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Van of the Year 2005: Mercedes Vito
Van of the Year 2005: Mercedes Vito
Redactie
Door Redactie

Zoeken