Nieuws

Snelste Astra ooit: nieuwe Opel Astra GTC OPC

Snelste Astra ooit: nieuwe Opel Astra GTC OPC

Met een 280 pk sterke viercilinder benzinemotor in het vooronder is dit de sterkste Opel Astra ooit gebouwd. De nieuwe Astra GTC OPC legt de lat hoog en moet het de Golf R, Mégane RS en nieuwe Focus ST lastig gaan maken.

De Focus RS is met zijn 305 pk de absolute krachtpatser in het segment van de hot hatches, maar inmiddels niet meer leverbaar. De Focus ST die voorlopig de top van het Focus-gamma vormt moet het stellen met 250 pk dus met de komst van de nieuwe Astra GTC OPC mag Opel het stokje over nemen. De Golf R en Mégane RS komen met respectievelijk 270 en 250 pk immers ook (net) niet aan het potentieel van de Astra. En daarmee is dit op papier de krachtigste hot hatch van dit moment.

280 pk
Opel geeft nog niet al te veel specificaties op. Men laat weten dat het 2.0 liter turboblok goed is voor 280 pk en 400 Nm, maar hoe snel de sprint naar 100 km/h verloopt is voorlopig gissen. Wel meldt Opel met trots dat de topsnelheid van 250 km/h ervoor zorgt dat dit de snelste Opel Astra ooit is!

Nürburgring
Het vermogen wordt overgebracht op de voorwielen. Om de kracht zo goed mogelijk kwijt te kunnen is de voorwielophanging door OPC ontwikkeld en werd er bovendien een limited slip differentieel gemonteerd. Onder het toeziend oog van Joachim Winkelhock hebben de Opel-testrijders zich wekenlang op de Duitse Nürburgring uitgeleefd om de auto zo optimaal af te stellen. Volgens Opel is het daardoor een auto geworden voor wie van pure passie en sportiviteit houdt. Dat belooft wat!

Smakelijk
Sportief als zijn potentieel op papier is mag ook zijn uitstraling er zijn. De Astra GTC leent zich uitstekend voor het extra sportieve bumperwerk, de zijskirts, achterspoiler en de twee uitlaatpijpen die de designers hebben ontworpen voor de topsporter. Het interieur wordt gesierd door schitterende kuipstoelen, een aan de onderzijde afgeplat sportstuurwiel en speciale wijzerplaten. Technische gezien bracht Opel de sportiviteit naar een nog hoger niveau door Brembo remmen te monteren en met een druk op de knop het onderstel aan te kunnen passen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Snelste Astra ooit: nieuwe Opel Astra GTC OPC
Snelste Astra ooit: nieuwe Opel Astra GTC OPC
Snelste Astra ooit: nieuwe Opel Astra GTC OPC
Redactie
Door Redactie

Zoeken