Nieuws

Skoda zet vierwielaandrijving in het zonnetje

Skoda zet vierwielaandrijving in het zonnetje

Met de winter in aantocht zet Skoda haar vierwielaangedreven modellen flink in de spotlights. Onder de noemer 4x4 AllDrive introduceert het bedrijf diverse actiemodellen die de keuze voor de veilige aandrijflijn nog verleidelijker maken.

Iedereen weet dat aandrijving op alle wielen de tractie verbetert en de actieve veiligheid van de auto verhoogt, maar dat permanente vierwielaandrijving eveneens goed nieuws is voor caravanliefhebbers weten weinigen. Zo hebben degenen die er flink wat dagen per jaar op uit trekken met een aanhanger voordeel van de additionele grip én aanhangerlast. Om beide voordelen ook financieel aantrekkelijker te maken introduceert Skoda tijdelijk een aantal 4x4 AllDrive actiemodellen. Deze modellen zijn gebaseerd op de Ambition 4x4 en voorzien van diverse extra’s met een klantenvoordeel van € 3.500,-.

Octavia Combi 4x4 AllDrive
Laten we beginnen met de compacte middenklasser van het Tsjechische merk, de Octavia. Skoda maakt de Combi als 4x4 AllDrive extra verleidelijk dankzij het navigatiesysteem Amundsen met data van West-Europa, de 16-inch lichtmetalen velgen Draconis, carterpanbescherming, zilverkleurige dakrailing, Hill Hold Control, AllDrive bekleding, 4 extra luidsprekers in de achterportieren, lichtassistent en elektrische raambediening voor en achter. Het model is leverbaar vanaf € 28.350,-.

Yeti 4x4 AllDrive
Ook de Yeti is tijdelijk voorzien van meer luxe onder de naam 4x4 AllDrive. Het minimaal € 29.390,- kostende model wordt uitgerust met extra’s als de Off-Road functie, navigatiesysteem Amundsen met data van West-Europa, Sunset (extra donker getinte ramen achter), 17-inch lichtmetalen velgen Annapurna en een carterpanbescherming voor het ruige werk. Ook behoren zilverkleurige dakrailing, Hill Hold Control, AllDrive bekleding, lendesteun op de voorstoelen, lichtassistent en elektrische raambediening voor en achter tot de uitrusting.

Superb 4x4 AllDrive
Het 4x4-systeem van Skoda is ook leverbaar op het topmodel van de Tsjechische fabrikant en is daarom eveneens te bestellen als 4x4 AllDrive. In deze uitvoering wordt de Superb standaard voorzien van een multifunctioneel lederen stuurwiel, stoelverwarming op de voorstoelen, navigatiesysteem Amundsen met data van West-Europa en Sunset (extra donker getinte ramen achter). Bi-colour 17-inch lichtmetalen velgen Callisto, carterpanbescherming, Hill Hold Control en AllDrive bekleding completeren de standaarduitrusting. Het model is niet alleen als hatchback te bestellen, maar ook als Combi. De vanafprijs bedraagt respectievelijk € 34.890,- en € 36.440,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Skoda zet vierwielaandrijving in het zonnetje
Skoda zet vierwielaandrijving in het zonnetje
Redactie
Door Redactie

Zoeken