Nieuws

CO2-uitstoot Opel Ampera officieel vastgesteld

CO2-uitstoot Opel Ampera officieel vastgesteld

De officieel vastgestelde CO2-waarde van de Opel Ampera hadden we altijd nog te goed. Tot nu, want het Duitse merk heeft deze nu volgens de geldende Europese regels vast gesteld.

En om maar meteen met de deur in huis te vallen, de CO2-uitstoot bedraagt 27 gram per kilometer. Fors lager dan de beloofde 40 g/km. Het gemiddeld brandstofverbruik komt hiermee overigens uit op 1,2 liter per 100 kilometer. Deze lage waarden hebben ertoe geleid dat kopers van een Ampera gevrijwaard zijn van zowel BPM als houderschapsbelasting. Bovendien profiteert de zakelijk rijder van 0% bijtelling.

Al duizend orders
Gezien de fiscaal gunstige omstandigheden voor de introductie van elektrische voertuigen in Nederland, heeft de Europese Opel-organisatie dit land als sleutelmarkt voor de Ampera bestempeld. Dit betekent dat deze auto hier als eerste in Europa zal worden gelanceerd én dat een groot deel van de productie voor Europa (die plaatsvindt in de Verenigde Staten) beschikbaar komt voor Nederland. Wie nu de € 44.500,- kostende Ampera bestelt, kan rekenen op levering in het tweede kwartaal van 2012.

De levering start overigens al eind dit jaar. Opel Nederland meldt daarnaast dat er op dit moment, zo’n twee maanden voor showroomintroductie, al duizend orders zijn genoteerd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
CO2-uitstoot Opel Ampera officieel vastgesteld
Redactie
Door Redactie

Zoeken