Meer prijzen en uitvoeringen Mazda CX-5

We kenden eigenlijk alle details al, wisten ook de vanafprijs en op het moment van schrijven maken we in het zuiden van Italië een allereerste korte testrit met de CX-5. Het ontbrak echter nog aan de volledige prijslijst en uitrustingsniveaus.

Toch houdt Mazda de spanning er nog even in. Men maakt namelijk enkel de prijs van de nieuwe SkyActiv-G benzinemotor bekend. Die komt in aanmerking voor een bijtelling van 20% en kost € 25.990,-. Dat is een hoger instaptarief dan de concurrentie, maar conform de markt als je het vergelijkt met rivaliserende crossovers met een vergelijkbare motorisering. De nieuw ontwikkelde tweeliter basismotor levert namelijk al 165 pk en 210 Nm. Wie 4WD wenst zit standaard aan een automaat vast en betaalt dan minimaal € 33.190,-.

Uitrusting
Net als de meeste Mazda’s is de CX-5 in de uitvoeringen S, TS, TS+ en GT-M leverbaar. De standaarduitrusting van de S bestaat uit onder meer de gebruikelijke airbags, ESP, Hill Hold Assist, 17 inch stalen wielen, dagrijverlichting, start-/stopsysteem, airco, radio/CD-speler met 4 speakers en stuurwielbediening en elektrische ramen voor en achter. De TS (€ 28.990,-) voegt daar zaken als City Safety, 17 inch lichtmetaal, LED-achterlichten, privacy glass, licht- en regensensor, cruise control, climate control, lederen stuurwiel en pookknop, TFT-kleurencherm, Bluetooth, twee extra speakers en een middenarmsteun aan toe. Een must do als je het ons vraagt. Nog completer wordt het met de TS+ (€ 29.990,-) want dan is ook Rear Vehicle Monitoring (dodehoekbewaking) standaard, evenals parkeersensoren vóór en achter en stoelverwarming. Baden in luxe doe je met de GT-M. Die kost € 38.990,- maar is dan ook meteen voorzien van vierwielaandrijving en een automaat. Wat uitrusting betreft voegt dit model ook bi-Xenon koplampen met bochtenverlichting, Lane Departure Warning, achteruitrijcamera, 19 inch lichtmetaal, lederen bekleding, een BOSE audiosysteem, Smart Card en een geïntegreerd navigatiesysteem toe.

De nieuwe Mazda CX-5 is vanaf heden te bestellen, maar staat pas in februari 2012 bij de dealers. Nog even geduld dus.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties