Nieuws

Ford Focus Econetic definitief belastingvrij

Ford Focus Econetic definitief belastingvrij

Ford heeft de definitieve cijfers van de nieuwe Focus Econetic en Fiesta Econetic bekend gemaakt. Met een CO2-uitstoot van respectievelijk 89 en 87 g/km zijn beide auto’s vrijgesteld van wegenbelasting en BPM en profiteren ze van 14% bijtelling.

De nieuwe Focus Econetic beleefde in april zijn debuut op onze eigen AutoRAI waarmee Nederland een ware wereldprimeur te pakken had. En wat voor één! De Focus Econetic zou namelijk de eerste auto in zijn klasse zijn die volledig is vrijgesteld van BPM, wegenbelasting en in aanmerking komt voor 14% bijtelling. Er zit wel één kanttekening aan. Met zijn CO2-uitstoot van 89 g/km geldt de vrijstelling van BPM en wegenbelasting (vooral voor particuliere kopers interessant) tot 2013. Wie echter voor 1 januari 2013 een leasecontract voor de Focus Econtic tekent blijft gedurende de looptijd van het leasecontract profiteren van de 14% bijtelling.

105 pk
Echt behelpen zal het vermoedelijk niet zijn. De Focus Econetic wordt aangedreven door een 1.6 TDCi-motor met 105 pk. Het verbruik moet met een zuinige rijstijl op 3,4 l/100 km uit kunnen komen.

Fiesta Econetic
Nog net iets zuiniger is de Fiesta Econetic. Die weet een verbruik van 3,3 l/100 km te noteren en stoot 87 g/km uit. Daarmee is de Fiesta Econetic tot 1 januari 2014 belastingvrij te rijden.

Run
De nieuwe Ford Focus Econetic en Fiesta Econetic staan medio 2012 bij de dealers en naar verwachting zal er direct vanaf de verkoopstart een ware run op de Focus komen. Die is na zijn marktintroductie immers nog maar een half jaar te bestellen met 14% bijtelling...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ford Focus Econetic definitief belastingvrij
Redactie
Door Redactie

Zoeken