Nieuws

Autoverkopen augustus 2011

Autoverkopen augustus: Toyota rukt op

We laten weer een autoverkoopmaand achter ons en dat betekent traditioneel dat de balans opgemaakt kon worden. De verkoop van auto’s in Nederland blijft stijgen, al is de gigantische hausse nu wel gestagneerd.

Autoverkopen augustus: Toyota rukt op

In augustus werden er 39.368 nieuwe personenauto’s geregistreerd en dat is 7,8% meer dan in dezelfde maand vorig jaar toen er 36.522 auto’s aan de man werden gebracht. Over de eerste acht maanden van dit jaar werden er tot dusver 409 duizend auto’s verkocht, een plus van 18,7% in vergelijk met diezelfde maanden in 2010.

Renault
Opnieuw was het Volkswagen dat het beste scoorde in maandcijfers; de Duitsers verkochten in augustus 5.046 nieuwe modellen, tegen 3.452 stuks voor nummer twee op de lijst van best verkopende merken Peugeot. Ford moest de Fransen na afgelopen maand voorbij laten gaan maar staat met 3.197 verkochte auto’s nog altijd op een keurige derde plek. Renault is buiten de top-5 komen te vallen ten gunste van Citroën. Het merk met de dubbele chevron mag zich vijfde noemen met 2.312 verkochte auto’s in augustus.

Toyota
Oprukken uit een diep dal doet Toyota. Door de ramp begint dit jaar en de nasleep daarvan hebben de Japanners een flinke achterstand opgelopen. Inmiddels heeft Toyota de boel weer aardig op de rit en is het hard op weg er een succesvol tweede helft van 2011 van te maken. Vorige maand al klom het vanuit de achterhoede op naar nummer vijf. Nu is het hekkensluiter af door nog een plaatsje te winnen. Toyota registreerde in augustus 2.438 nieuwe auto’s, goed om de vierde plek te veroveren.

Bron: Automotive-online.nl

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers