Nieuws

Kleurrijk afscheid van Wiesmann MF3

Kleurrijk afscheid van Wiesmann MF3

Wiesmann zwaait na een kleine twintig jaar de MF3 uit. En ditmaal is de afscheidstaart niet bijzonder kleurrijk, maar de laatste achttien MF3’s wel! Lifestylemerk Sieger bedacht de unieke serie.

Wiesmann bracht de MF3 in 1993 op de markt. Na 18 jaar productie valt het doek dan toch. Met het verdwijnen van de MF3 neemt Wiesmann tevens afscheid van de 3.2 liter zes-in-lijn. De oorspronkelijk van BMW afkomstig motor deed bijvoorbeeld ook dienst in de M3 E46.

Sieger kleurt
Maar voordat de Wiesmann MF3 naar de eeuwige jachtvelden wordt gestuurd mag het nog eenmaal de aandacht opeisen. Dat zal het in ieder geval zeker doen met Final Editions die door Sieger zijn gekleurd. Sieger heeft alle kleuren van de regenboog aangegrepen om de laatste achttien MF3-modellen een speciaal randje (lees: streepje) te geven, en dat beperkt zich niet enkel tot het exterieur. In technisch opzicht wijken de finale-edities niet af van de reguliere MF3; ook hierin levert de befaamde zescilinder 343 pk, wat een spurt naar 100 km/h in 4,9 seconden en een top van 255 km/h gegarandeerd.

Alle kleurenedities van de Wiesmann MF Final Editions zien, surf dan naar http://www.wiesmann.com/finaledition

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kleurrijk afscheid van Wiesmann MF3
Kleurrijk afscheid van Wiesmann MF3
Redactie
Door Redactie

Zoeken