Nieuws

Stoere en nieuwe Hyundai Coupé

Stoere en nieuwe Hyundai Coupé

Hyundai heeft de Coupé een uitdagender en sportievere uitstraling gegeven. Vooral aan de voorzijde is het design onder handen genomen. Daarnaast is ook het interieur voorzien van diverse sportieve extra’s.

Tot de standaarduitrusting behoort voortaan lederen bekleding. De optielijst voor de vernieuwde Coupé is aangevuld met elektronische stabiliteitsregeling.
 
Grote luchtinlaat
Vooral de wijzigingen aan de voorzijde zijn van invloed op de uitstraling van de Coupé. De voorbumper is vernieuwd, waarbij aan de onderzijde een grote, centrale luchtinlaat is aangebracht. De lijnen van de grille worden benadrukt door een extra profiel in de bumper. Links en rechts zijn koplampen geplaatst met een donkere behuizing achter helder glas. Ook de mistlampen in de bumper zijn aangepast: de kleine ronde lampen zijn geplaatst in een zwart afgewerkte bumperuitsparing. De neus van de Coupé biedt daardoor een meer uitdagende aanblik.
 
Van opzij en achter
De fraaie luchtuitstroomopeningen pal achter de voorwielen zijn er nog steeds. De vorm is licht veranderd – de verticale spijlen zijn vervangen door horizontale lijnen die door hun vorm meer snelheid toevoegen aan de lage lijnen van de Coupé. Om het zicht naar achteren te verbeteren, zijn er bredere buitenspiegels gemonteerd. Wat betreft de achterzijde hebben de designers zich beperkt tot het opnieuw indelen van de combinatielampen.
 
Lederen interieur
Het interieur telt eveneens verschillende nieuwe details. De nieuwe, lichtgrijze hemelbekleding maakt het sportinterieur lichter. Verschillende chromen interieurdetails (zoals de portierhandgrepen) plus de metaalkleurige middenconsole leggen het accent op een mix van hightech en sportiviteit. Alle versies hebben voortaan standaard een lederen interieur. Ook de pookknop, het stuur en de binnenzijde van de portieren zijn met leer afgewerkt. Voor extra comfort zijn de luchtuitstroomopeningen in het dashboard individueel regelbaar.
 
Extra´s
Op de optielijst is voor het eerst ook elektronische stabiliteitscontrole (ESP) in combinatie met een remassistent (BAS) te vinden. De elektronische waakhond zet de Coupé bij onder- of overstuur weer in het juiste spoor door even het juiste wiel af te remmen. ESP/BAS is leverbaar op alle versies en kost 895 euro. Eveneens voor de optielijst: de Ultra lichtmetalen 17-inch wielen (595 euro). Deze zeer open velgen met lage banden geven de Coupé een zeer racy karakter.
 
Slechts 1.000 euro duurder
De vernieuwde Coupé is ondanks het nu standaard lederen interieur slechts 1.000 euro duurder dan voorheen. Voor de zescilinderuitvoering kan de koper kiezen uit een handbediende zesbak om het uiterste te halen uit de gretige V6 en de sequentieel te bedienen H-matic automatische transmissie. Het prijsverschil bedraagt slechts 200 euro in het voordeel van de H-matic transmissie.

Prijzen
De vernieuwde Coupé arriveert naar verwachting in november in Nederland. De prijzen zijn als volgt:
Coupé 2.0i CVVT DynamicVersion                   25.795 euro
Coupé 2.7i V6 StyleVersion                               29.795 euro
Coupé 2.7i V6 StyleVersion aut.                        29.595 euro

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Stoere en nieuwe Hyundai Coupé
Redactie
Door Redactie

Zoeken