Nieuws

Motorengamma Citroën DS5 bekend

Motorengamma Citroën DS5 bekend

Begin 2012 krijgt de Citroën C6 interne concurrentie van de nieuwe DS5. Daarvan weten we al best veel. Wat we nog niet wisten is het te leveren motorenprogamma. Dat maakt Citroën nu bekend in de aanloop naar de 64ste IAA Frankfurt, het Europese debuut voor de luxe Franse crossover.

De C6 blijft het topmodel van Citroën, maar met buitenmaten van 4,52 meter bij 1,85 meter bij 1,51 meter (respectievelijk lxbxh) komt de DS5 gevaarlijk dicht in de buurt om het stokje over te nemen. Waar de C6 het vooral van zijn lengte (4,91 meter) moet hebben, profiteert de DS5 van zijn hoogte. In de bagageruimte van de DS5 kan zodoende standaard al 465 liter aan spullen en dat is meer dan helemaal achterin de C6 past.

Viercilinders
Citroën laat echter met klem weten dat de C6 het vlaggenschip blijft. Dat blijkt ook wel uit het motorengamma. De C6 is in Nederland enkel met een krachtige drieliter V6-diesel leverbaar, terwijl de nieuwe DS5 niet verder komt dan krachtbronnen met maximaal vier cilinders. Citroën laat weten dat de DS5 vanaf de marktintroductie leverbaar is met een 110 en 160 pk sterke HDI-dieselmotor, de 156 pk sterke 1.6 THP-benzine en een THP met 200 pk. De verbruik- en prestatiecijfers geeft bewaart Citroën nog even voor zichzelf.

Dieselhybride
Wat de nieuwe DS voorlopig uniek maakt ten opzichte van alle andere Citroëns is de beschikking over Hybrid4-techniek wat de DS5 de eerste (diesel)hybride van Citroën maakt. De techniek bestaat uit een 2.0 HDI die de voorwielen aandrijft en een 37 pk sterke elektromotor die de achterwielen voor rekening neemt. Het gezamenlijke vermogen bedraagt bijna 200 pk met desondanks een emissiewaarde van slechts 99 g/km. De DS5 Hybrid4 – zuster Peugeot schrijft HYbrid4 – is een zogeheten full hybrid wat inhoudt dat de auto enkel op stroom kan rijden, hetzij over een beperkte afstand.

Features
Naast het motorenpalet laat Citroën ook al weten wat er binnenin de DS5 zoal aan boord is. Automatisch grootlicht dat zelf de lichtsterkte regelt is bijvoorbeeld verkrijgbaar en zo ook rijbaanassistent, een head-up display, een achteruitrijcamera, bochtverlichting met de mistlampen en een sleutelloze toegang.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Motorengamma Citroën DS5 bekend
Motorengamma Citroën DS5 bekend
Motorengamma Citroën DS5 bekend
Redactie
Door Redactie

Zoeken