Nieuws

Dubbele koppeling voor Alfa Giulietta

Dubbele koppeling voor Alfa Giulietta

Voortaan is de Giulietta ook leverbaar met dubbele koppelingsplaten. De zogenoemde TCT-versnellingsbak blinkt volgens Alfa uit in prestaties gecombineerd met een efficiëntie verbruik.

De Giulietta-motoriseringen die in aanmerking komen voor de nieuwe TCT-automatische transmissie met dubbele koppeling zijn de 170 pk sterke 1.4 TB MultiAir en de gelijkvermogende 2.0 JTDM-II dieselmotor. In het eerste geval levert het een acceleratie naar honderd op in 7,7 seconden. De topsnelheid van deze Giulietta 1.4 MultiAir met TCT bedraagt 218 km/h en als gemiddeld verbruik geeft Alfa 5,2 l/100 km op. Door de CO2-uitstoot van 121 g/km is de versie ook nog eens goed voor een maximale bijtelling van 20%.

Cijfers diesel
De 170 pk sterke tweeliter diesel doet niet veel onder voor de benzineversie met zelfde TCT-automaat. In 7,9 seconden is de spurt naar 100 km/h voltooid. Qua verbruik daarentegen is hij de winnaar van het stel: 4,5 l/100 km bij een emissiewaarde van 119 g/km. Helaas komt het model net een paar grammetjes te kort om goed te zijn voor 20% bijtelling. Een topsnelheid geeft Alfa overigens niet op.

De Alfa Romeo Giulietta met TCT voorzien van twee koppelingsplaten debuteert op de IAA in Frankfurt die 15 september de deuren voor het publiek opent. De meerprijs voor de automaat is nog onbekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dubbele koppeling voor Alfa Giulietta
Dubbele koppeling voor Alfa Giulietta
Redactie
Door Redactie

Zoeken