Nieuws

Nieuwe Honda Civic geeft lichttherapie

Nieuwe Honda Civic geeft lichttherapie

De nieuwe Civic is Honda’s belangrijkste nieuws op de autoshow in Frankfurt. Om ons daarvoor op te warmen heeft Honda een grote campagne op touw gezet. Drie teasers hebben we reeds gehad en bij deze vierde voorziet Honda ook in een foto.

Speciaal voor Europa ontwikkeld, een krachtigere doch zuinigere dieselmotor, een stiller interieur en een nieuw design, Honda heeft al diverse tipjes van de sluier gelicht over de volgende Civic. Concreet iets van het nieuwe model heeft het nog niet laten zien, enkel ‘abstracte’ prototypes. Vandaag krijgen we tastbaar beeld, hetzij wederom slechts een detail.

Twee in één
Op de foto zien we een deel van de achterzijde van de nieuwe Civic. Wederom heeft Honda voor een markante bilpartij gekozen waarin de achterlichten een prominente rol spelen. Het derde remlicht slaat een brug tussen de twee units en doet zodoende tevens dienst als spoiler. Bij de huidige zit die op een nogal merkwaardige plek – het midden van de achterruit – wat bij gebruiker nog wel eens op kritiek stuitte; er zou te weinig zicht naar achteren zijn. Door het toevoegen van een achterruitenwisser bij de nieuwe voorziet Honda in een extra oplossing.

Insight
Honda presenteert de nieuwe Civic officiële op de aankomende IAA vergezeld door de overige line-up van Honda en de Insight van modeljaar 2012. Meer details over dat model worden tijdens de onthulling bekend gemaakt. De nieuwe Civic staat in ieder geval begin 2012 bij de dealer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken