Nieuws

Drie Italiaanse Chrysler’s: Thema, Voyager en Flavia

Drie Italiaanse Chrysler’s: Thema, Voyager en Flavia

Lancia pakt op de IAA Frankfurt uit met het tastbare resultaat van de overname van Chrysler door de Fiat Groep. Het merk toont er drie als Lancia verklede modellen van het Amerikaanse merk.

Tijdens de IAA toont Lancia haar drie verklede Chrysler-modellen. Het gaat om de Chrysler 300, Voyager en de 200 die in Europa voortaan door het leven als respectievelijk de Lancia Thema, Lancia Voyager en Lancia Flavia. Die laatste komt voorlopig enkel als Cabrio naar Europa.

Lancia Thema
De Thema is vanaf oktober te bekijken bij alle Europese dealers van het merk. Er komen drie uitrustingsniveaus (Gold, Platinum en Executive) en eveneens drie motoren. Zo is er een 286 pk sterke 3.6 liter V6-benzinemotor met achttraps transmissie en een 3.0 liter V6 dieselkrachtbron in twee smaken. Helaas wordt zowel de 190, als de 239 pk sterke diesel gekoppeld aan een automaat die slechts vijf verzetten telt.

Phedra uit, Voyager in

De sierlijke naam Phedra prijkt voorlopig niet meer in het assortiment van het Italiaanse merk. De Lancia Voyager mag het model proberen op te volgen. De forse MPV is leverbaar met een 163 pk krachtige 2.8 liter dieselmotor die gekoppeld is aan een handbediende zesbak. Ook de 3.6 liter V6 met automatische zesbak en 287 pk wordt opgenomen in de prijslijst.

Flavia alleen als Cabrio
De Chrysler 200 is omgetoverd tot Flavia Cabrio. Net als bij bovenstaande modellen beperken de Italianen zich daarbij tot wat milde esthetische aanpassingen. Lees grille en logo´s en je bent al een heel eind. De Flavia Cabrio die in Frankfurt staat te blinken is voorzien van een 175 pk sterke 2.4 liter viercilinder die gekoppeld is aan een zestrapsautomaat. Of er ook andere aandrijflijnen leverbaar worden is nog niet duidelijk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Drie Italiaanse Chrysler’s: Thema, Voyager en Flavia
Drie Italiaanse Chrysler’s: Thema, Voyager en Flavia
Redactie
Door Redactie

Zoeken