Nieuws

Opvolger van de Daewoo Matiz: Chevrolet M3X

Opvolger van de Daewoo Matiz: Chevrolet M3X

Chevrolet toont op de Salon van Parijs de M3X Conceptcar. Dit is een duidelijke voorbode van de nieuwe Matiz die voortaan niet meer als Daewoo maar als Chevrolet zal worden verkocht. In 2005 komt de nieuwe Matiz naar Europa.

Een opvallende voorziening van de concept car is het ronde LED koplampontwerp, dat aan de achterkant wordt voortgezet door de ronde achterlichten. Het totale ontwerp van de M3X is sportief te noemen. De auto ziet er gewoon leuk uit. Een dakspoiler onderstreept de sportieve uitstraling van de auto, evenals de dubbele, centraal gemonteerde uitlaatdempers en de 16 inch lichtmetalen wielen met hun dubbelspaaks ontwerp. De knipperlichten aan de zijkant zijn onder de kop-lampen geplaatst en voor extra veiligheid ook in de buitenspiegels.

Licht en modern interieur

Het grote, glazen panoramadak benadrukt het bijzonder lichte interieur. Het dak kan half naar achteren worden geschoven voor een grote hoeveelheid frisse lucht. Het verschaft tevens een duidelijk zicht op het ruime compartiment, dat in dit studiemodel wordt gedomineerd door blauwe stoffen en metaalaccenten op de versnellingspook, het stuurwiel en de uitstroomopeningen.

Compact van buiten, ruim van binnen

Ondanks zijn compacte afmetingen (slechts 3,5 meter lang en 1,5 meter breedte), handig tijdens het parkeren, voelt de M3X binnenin verrassend ruim. Met 1,5 meter oogt hij hoger dan de meeste mini’s en met bijna 2,35 meter is de wielbasis bovengemiddeld lang. Dat houdt in dat de M3X dankzij de hoge zitpositie op comfortabele wijze plaats biedt aan vier volwassenen. De 1.0-liter viercilinder-motor levert 64 pk bij 5.400 toeren per minuut en is goed voor een topsnelheid boven de 150 km/u.

Nieuwe Chevrolet Matiz
De Chevrolet M3X is een heel duidelijke voorloper van de nieuwe Matiz. De Matiz zal volgend jaar op de Europese markt verschijnen. Zoals inmiddels bekend is zal de auto dan niet meer onder de naam Daewoo maar onder de naam Chevrolet worden verkocht. Kleine aanpassingen aan deze conceptcar zullen nog wel worden gedaan. Zo is het onwaarschijnlijk dat de LED-verlichting het productistadium ooit zal halen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opvolger van de Daewoo Matiz: Chevrolet M3X
Opvolger van de Daewoo Matiz: Chevrolet M3X
Opvolger van de Daewoo Matiz: Chevrolet M3X
Redactie
Door Redactie

Zoeken